1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Canadese keuken
  5. spruitjes,maar dan lekker

spruitjes,maar dan lekker

  • Canadees, Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 24-07-2011

Ingrediënten


Ongeveer 700 gram spruitjes,pak bacon of spekreepjes 500 gram, klont boter,500ml.kippenbouillon, 250ml.slagroom,zwarte peper(uit de molen `t lekkerst),nootmuskaat



Hou je eigenlijk niet van spruitjes,verbaas jezelf door dit eens te proberen,de bacon maakt de spruitjes heerlijk zilt en de slagroom geeft ze een zachte smaak,echt lekker!!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Spruitjes wassen en halveren(dan nemen ze de smaak beter op)

Bereidingswijze

Boter smelten in grote koekenpan of wok,bacon knapperig bakken,uit de pan halen en laten uitlekken op keukenpapier,in dezelfde pan in overgebleven bakvet de spruitjes 5 minuten op hoog vuur aanbakken,vuur lager zetten, hete bouillon erbij schenken en 10 minuutjes laten pruttelen met deksel op de pan,dan nog even op hoog vuur vocht laten verdampen(niet te lang anders worden de spruitjes te zacht en dat is niet lekker)anders het teveel aan vocht afgieten.Slagroom bij de spruitjes doen en even verwarmen en wat laten indikken,verkruimel de bacon en strooi het erboven uit.Breng op smaak met peper en nootmuskaat en smullen maar.

Serveertip

Heerlijk met zelfgemaakte aardappelpuree

Bron

Chatelaine,canadees tijdschrift,wel wat aangepast aan onze smaak



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van karinkip


Reacties (8)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van karinkip
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top