Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Belgische keuken
  4. Stoofvlees
  5. Vlaams Stoofvlees

Vlaams Stoofvlees

Door: molenmeisje

  • Belgisch
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 24-07-2011

Ingrediënten 4 personen


  • 1 kg niet al te magere riblappen
  • 2 flinke uien grof gesnipperd
  • 1 flesje bruine Leffe
  • 2 el appel/perenstroop
  • enkele takjes verse tijm
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 kruidnageltje
  • 1 stevige bruine boterham zonder korst of een dikke plak ontbijtkoek
  • 2 el scherpe mosterd
  • bakboter
  • peper en zout uit de molen


Verder heb je nodig


Stoofpan


Een heerlijk recept uit het boek: Dagelijkse kost. De naam geeft al aan dat het niet moeilijk te maken is. Wel iets aangepast omdat het bruine bier dat Jeroen gebruikt bij mij moeilijk te krijgen is.

Ontdek meer:

Voorbereiding

Snijd het vlees in flinke dobbelstenen. Maal er peper en zout overheen. Bind de tijm en laurier met een stukje kooktouw bij elkaar en steek het kruidnageltje door een laurierblad.

Bereidingswijze

Verhit in een stoofpan wat boter en laat hierin de ui zachtjes glazig fruiten. Verhit in een Koekenpan wat boter en bak het vlees rondom bruin. Niet alles tegelijk want dan gaat het koken. Doe het vlees bij de uien en schenk het bier bij het achtergebleven braadvet. Roer de aanbaksels los, breng het bier aan de kook en giet het vervolgens bij het vlees. Voeg de stroop en het kruidenbosje toe. Smeer de mosterd op het brood en leg deze met de mosterdzijde naar onderen in de stoofpot. Sluit de pan en laat het geheel 3 uur zachtjes sudderen. Roer af en toe om. Wil je de saus iets dikker kun je voordat je opdient wat allesbinder gebruiken.

Serveertip

Wij aten er aardappelkroketjes bij met erwtjes. Natuurlijk passen frieten er ook uitstekend bij. En een lekker glas Leffe bruin!

Bron

Dagelijkse kost - Jeroen Meus



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van molenmeisje
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top