Vlaams Stoofvlees

  • Belgisch,
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 24-07-2011
  • Vlaams Stoofvlees

    Vlaams Stoofvlees

    Vlaams Stoofvlees

  • Vlaams Stoofvlees

    Vlaams Stoofvlees

    Vlaams Stoofvlees

Een heerlijk recept uit het boek: Dagelijkse kost. De naam geeft al aan dat het niet moeilijk te maken is. Wel iets aangepast omdat het bruine bier dat Jeroen gebruikt bij mij moeilijk te krijgen is.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
  • 1 kg niet al te magere riblappen
  • 2 flinke uien grof gesnipperd
  • 1 flesje bruine Leffe
  • 2 el appel/perenstroop
  • enkele takjes verse tijm
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 kruidnageltje
  • 1 stevige bruine boterham zonder korst of een dikke plak ontbijtkoek
  • 2 el scherpe mosterd
  • bakboter
  • peper en zout uit de molen
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
stoofpan

Voorbereiding

Snijd het vlees in flinke dobbelstenen. Maal er peper en zout overheen. Bind de tijm en laurier met een stukje kooktouw bij elkaar en steek het kruidnageltje door een laurierblad.

Bereidingswijze

Verhit in een stoofpan wat boter en laat hierin de ui zachtjes glazig fruiten. Verhit in een koekenpan wat boter en bak het vlees rondom bruin. Niet alles tegelijk want dan gaat het koken. Doe het vlees bij de uien en schenk het bier bij het achtergebleven braadvet. Roer de aanbaksels los, breng het bier aan de kook en giet het vervolgens bij het vlees. Voeg de stroop en het kruidenbosje toe. Smeer de mosterd op het brood en leg deze met de mosterdzijde naar onderen in de stoofpot. Sluit de pan en laat het geheel 3 uur zachtjes sudderen. Roer af en toe om. Wil je de saus iets dikker kun je voordat je opdient wat allesbinder gebruiken.

Bron

Dagelijkse kost - Jeroen Meus

Serveertip

Wij aten er aardappelkroketjes bij met erwtjes. Natuurlijk passen frieten er ook uitstekend bij. En een lekker glas Leffe bruin!

Laatste reacties

godfatherd avatar
godfatherd 07-08-2016

Hoihoi, ik heb dit recept vandaag gemaakt. Wat superlekker. Dat vond mijn vriendin ook. Ik heb er wel nog wat waspeentjes bij gedaan en een paar teentjes knofloook. Met frietjes en lekkere ouderwetse sla met tomaten. Dat ga ik nog vaak maken. Bedankt :-D

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten