Paneerd kip uit oven
- Afrikaans, Hoofdgerecht
- 30-60 min.
Heel makkelijk te maken en een uitstekend gerechtje voor gedurende de weekend.
Ingrediënten 4 recipe.people
8 drumsticks of kippendelen (op foto had ik 4 kippenbouten in 3 stukken elk verdeeld)6 e bloem
6 e paneermeel
2 t zout
peper
4 t kippenbouillonpoeder
1/2 t kerriepoeder
1 t paprikapoeder (ik gebruik de pikante)
2 eieren, geklopt
3 e olijfolie
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 373,04 kcal |
Koolhydraten | 16,74 g |
Eiwitten | 36,76 g |
Vetten | 17,36 g |
Bereidingswijze
1. Meng bloem met zout, peper, bouillonpoeder, paneermeel, kerriepoeder en paprikapoeder.
2. Haal elk kippendeel door ei en erna door bloem mengsel.
3. Doen kippendelen in een ingevette ovenschaal.
4. Bedekt met aluminiumfolie.
5. Bak voor 40 min. bij 200*C.
6. Haal aluminiumfolie af en sprenkel wat olie over kippendelen.
5. Bak verder bij 240*C voor 20 min. of tot kip gaar en krokant en mooi van kleur zijn.
Serveertip
Eten met patat met mayonaise en een wittekool salade.