1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Belgische keuken
  5. Gefrituurde pladijs, kropsla en yoghurtmayonaise met kruiden

Gefrituurde pladijs, kropsla en yoghurtmayonaise met kruiden

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 21-07-2011

Ingrediënten 4 personen


16 pladijsfilets (schol)
hart van een kropsla
500 g nieuwe aardappelen
4 lepels mayonaise
2 lepels dikke yoghurt
1 eetlepel gehakte peterselie
1 eetlepel gehakte dragon
2 eieren
2 eetlepels bloem
100 g broodkruim



gefrituurde pladijs met sla
gefrituurde pladijs met sla

Thema :

Cool, fish man ! Visgerechten voor het jonge volk

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Zorg voor een goede voorbereiding voordat u begint te paneren zodat u alles onmiddellijk na elkaar kunt doen en een fijn lekker en krokant omhulsel bekomt.

Bereidingswijze

1. Spoel de pladijsfilets(schol) en dep droog, haal eerst door de bloem, dan door een losgeslagen ei en door paneermeel.
2. Kook het resterende ei hard, laat schrikken en hak fijn.
3. Schil de aardappelen en kook ze in lichtgezouten water.
4. Spoel de kropsla.
5. Maak de mayonaise aan met de yoghurt, het gehakt ei, de peterselie en de bieslook.
6. Frituur de filets in zuivere olie en laat uitlekken op keukenpapier.
7. Schik de aardappelen, de filets en de salade op borden, serveer de mayonaise erlangs.

Bron

Visinfo.be



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van suzy2550


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van suzy2550
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top