1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Belgische keuken
  5. Zeetongrolletjes met prei en botersaus

Zeetongrolletjes met prei en botersaus

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 20-07-2011

Ingrediënten 4 personen


12 zeetongfilets (in totaal ongeveer 600)
1 prei
bieslook
peper en zout

Voor de saus
4 dl visfumet
1,5 dl droge witte wijn
1 fijngehakte sjalot
2 dl room
koude boter
peper en zout



tongrolletjes met prei
tongrolletjes met prei

Noordzeetong is een smakelijke vis. Na het paaiseizoen, vanaf juli tot december, is hij op zijn best.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Maak eerst de blanke botersaus. Laat de visfumet met de witte wijn en sjalot inkoken met twee derde.
2. Voeg de room toe en laat inkoken tot een gladde saus. Klop op met koude boter en kruid met peper en zout. Zeef de saus ten slotte en houd warm.
3. Maak de prei schoon en snijd het preiwit in fijne julienne. Blancheer deze 1 min. in lichtgezouten kokend water, giet af en laat meteen schrikken onder koud stromend water. Laat uitlekken en enigszins afkoelen.
4. Leg de zeetongfilets mooi open op aluminiumfolie. Kruid met peper en zout en verdeel er in het midden de geblancheerde julienne van prei over. Rol de zeetongfilets op en draai de aluminiumfolie dicht zoals bonbons, zo krijgt u mooie ronde rolletjes.
5. Pocheer de rolletjes 4 min. in kokend water, laat nadien uitlekken en verwijder de aluminiumfolie.
6. Schik de zeetongrolletjes op vier borden. Nappeer met de blanke botersaus en werk af met bieslook. Serveer met puree.

Bron

Visinfo.be



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van suzy2550


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van suzy2550
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top