1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Tartaar van zeeduivel

Tartaar van zeeduivel

  • , Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 20-07-2011

Ingrediënten 4 personen


400 g zeeduivelfilet
3 limoenen
1 tomaat
1 teentje knoflook
1 sjalot
1 eetlepel fijngehakte verse koriander
1 eetlepel fijngehakte bieslook
2 rijpe avocado`s
1 bosje raketsla (rucola)
1 eetlepel goede olijfolie
peper en zout



zeeduiveltartaar
zeeduiveltartaar

Zeeduivel wordt ook lotte of staartvis gedoopt. Een eigenzinnige vis met een enorme kop en een heerlijke staart. Niet alleen de staart maar ook de wangen van de zeeduivel smaken heerlijk. Deze zijn apart te koop en kosten heel wat minder dan de staart.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

# Schil en ontpit de tomaat. Snijd het vruchtvlees in kleine kubusjes. Hak de sjalot en de knoflook zeer fijn. Pers 2 limoenen uit en houd het sap bij.
# Hak de zeer afgekoelde zeeduivelfilet met een chefmes in kleine blokjes. Voeg het limoensap, de blokjes tomaat, de sjalot, de knoflook, de koriander en de bieslook toe. Peper en zout. Meng grondig. Dek af en zet minstens een uur in de koelkast.
# Snijd de avocado`s doormidden en wrik er de pit uit. Schil vervolgens de avocado`s en snijd het vruchtvlees in halve maantjes. Pers er een halve limoen over uit en draai de stukken avocado goed in het limoensap om verkleuring te voorkomen.
# Meng de olijfolie, peper en zout en een paar druppels limoen. Draai de raketsla in deze vinaigrette.
# Verdeel de tartaar van zeeduivel over de borden. Leg er de stukkan avocado rond en werk elk bord af met wat raketsla. Versier met wat verse koriander en bieslook. Serveer

Bron

Http://www.visinfo.be



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van suzy2550


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van suzy2550
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top