1. Home
  2. Recepten
  3. Indiase keuken
  4. Tandoori van konijnenbout met gewokte groente

Tandoori van konijnenbout met gewokte groente

  • Indiaas,
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 20-07-2011

Ingrediënten 4 personen


4 konijnenbouten

800 g broccoli

3 eetlepels tandooripasta

1 dl magere yoghurt natuur

1 teentje knoflook, fijngeraspt

¼ komkommer

2 takjes munt

2 takjes koriander

2 eetlepels arachideolie

2 eetlepels sojasaus

peper van de molen



Tandoori van konijnenbout
Tandoori van konijnenbout

De tandoori van konijnenbout is ook erg lekker met een frisse salade of je kunt er een mengeling van roergebakken groenten bij serveren.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1.
Meng de tandooripasta met 2 eetlepels yoghurt en strijk de konijnenbouten goed in met deze mengeling. Laat de konijnenbouten minstens 30 minuten marineren in de koelkast.
2.
Spoel de broccoli grondig in koud water en snijd in kleine roosjes.
3.
Rasp de komkommer en pers lichtjes uit. Snipper de munt en koriander fijn. Meng de rest van de yoghurt met de komkommer, de knoflook, de munt en de koriander. Breng op smaak met peper (en een beetje zout).
4.
Haal de overtollige marinade van de konijnenbouten en verwarm de barbecue of de grill voor. Grill de konijnenbouten op de barbecue in ca. 15 à 20 minuten. In een grillpan kun je ze het best voorgrillen en de garing voltooien in een voorverwarmde oven van 160°C.
5.
Verhit de arachideolie in een pan en roerbak de broccoliroosjes in 2 à 3 minuten beetgaar, voeg er de sojasaus aan toe en kruid met peper van de molen.
6.
Schik de bouten en de broccoli op 4 borden en serveer de yoghurtsaus erbij.

Serveertip

Je kunt er ook rijst bij serveren.

Sojasaus is ook in zoutarme versie verkrijgbaar.

Bron

Http://www.konijn.be



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van suzy2550


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van suzy2550
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top