Bao-pao broodjes

  • Indonesisch, Lunch/Brunch
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 20-07-2011
  • Bao-pao broodjes

    Bao-pao broodjes

    Bao-pao broodjes

  • Bao-pao broodjes

    Bao-pao broodjes

    Bao-pao broodjes

Deze bao-pao broodjes worden met enige regelmaat door mij gemaakt als heerlijk tussendoortje of gerecht bij een Indonesisch buffet.

Deel dit recept

Ingrediënten 15 personen
1 pak Brooddeeg á 500 gr
120 gr Bladselderij (dikke stelen verwijderen, fijngehakt)
2 el Arachideolie
400 gr Rundergehakt
100 gr Gerookt spek, in kleine blokjes
5 st Teentjes knoflook (uitgeperst)
1 dl Ketjap manis
1 el Suiker
Versgemalen peper & zout
Papieren taartvormpjes +/- 6 cm (wit)
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 220,42 kcal
Koolhydraten 17,46 g
Eiwitten 11,44 g
Vetten 11,24 g
Benodigdheden
Stoommandje

Voorbereiding

1. Bereid het brooddeeg volgens aanwijzingen op de verpakking. Belangrijk is dat het deeg goed rijst!
2. Doe 2 el arachideolie in een wok of braadpan en bak het gehakt op hoog vuur rul.
3. Bak het spek langzaam uit, maar niet te hard laten worden.
4. Voeg als het kookvocht van het gehakt bijna verdampt is de uitgebakken spekblokjes, de ketjap, de suiker en de selderij toe. Breng op smaak met peper en zout. Laat afkoelen tot kamertemperatuur.

Bereidingswijze

5. Neem telkens 50 gram van het deeg en rol er met een deegroller een platte schijf van +/- 5mm dik.
6. Leg in het midden +/- 40 gr gehaktmengsel en vouw de deegrand over de vulling naar binnen zodat een mooie bal ontstaat. Leg het broodje met de vouwnaad naar beneden op een taartvormpje en stoom in een stoompan in ong 15 min gaar.
7. Afhankelijk van de grootte van de pan 3 of 4 tegelijk stomen. Wel enige ruimte tussen de broodjes houden anders plakken ze aan elkaar.
8. Warm serveren, eventueel met een mix van sweet chili saus en sambal.

Serveertip

Bewaartip:
Laat de broodjes afkoelen en verwijder de papieren taartbodem. Verpak ze per stuk in een boterhamzakje, goed dichtknopen, in de diepvries. Voor gebruik in de magnetron opwarmen op 1000 Watt 1 á 1,5 minuut totdat het zakje knapt. Direct serveren.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten