1. Home
  2. Recepten
  3. Hongaarse keuken
  4. Goulashsoep
  5. goulashsoep

goulashsoep

Door: jennifer1603

  • Hongaars, Soep
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 19-07-2011

Ingrediënten 6 personen


1 1/2 kilo rundvlees
250 gram mager gerookt spek
3 paprika`s (geel, rood, groen)
2 grote uien
1 grote winterwortel
4 teentjes knoflook
1 kilo vastkokende aardappels
1 blik gepelde tomaten
2 kleine blikjes tomatenpuree
1 flinke tl komijn
1 flinke tl paprikapoeder mild
peper en zout
3 lter runderbouillon
2 flesjes kookroom
eventueel bloem of mazeina


Verder heb je nodig


Soeppan


Heerlijke hongaarse goulashsoep

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Snijd de uien aan ringen, de vlees aan stukken, de paprika en winterwortel in blokjes

Bereidingswijze

Fruit in de pan de gesneden uien totdat ze glazig zijn.
Voeg daarna de blokjes spek toe. Bak dit even kort aan. Voeg daarna de in stukken gesneden rundvlees, de knoflook, de paprika, komijn en zout en peper toe. Bak het geheel totdat het vlees rondom bruin is. Hierna de runderbouillon toevoegen. Deksel op de pan en circa een uur stoven.
Voeg hierna de paprika, de aardappelen, de winterwortel, de tomaten en de blikjes tomatenpuree toe en laat dit nogmaals een uur sudderen. Voeg op het laatst de gezeefde bloem en de kookroom toe en laat dit plm 10 minuten koken.

Serveertip

Dit gerecht smaakt heerlijk als je er stokbrood bij serveert en kan prima dienen als hoofdmaaltijd



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jennifer1603
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top