• Olijfolie
• 6 lente-uitjes in ringen
• 1 ui gesnipperd
• 4 teentjes knoflook gesnipperd
• 2 kleine courgettes
• ½ liter bouillon (groente of kip)
• 1 dl slagroom
• Zout, peper
• Chilipepertje of chilipeper uit de molen
• 2 eetlepels basilicum
• 1 eetlepel tijm
Ovenvaste soepkommen,staafmixer of blender
Overheerlijke courgettesoep gegratineerd met Parmazaanse of Fontinakaas (mag ook met garnalen voor diegene die niet van kaas houden)
*Snijd de helft van de courgette in kleine blokjes
Snijd de helft van de courgetten in kleine blokjes van 1 bij 1 cm
Lekker met bruine stokbrood.
hedy1962 02-03-2013
Hallo Ellen,
Ik heb je soep gemaakt en in 1 woord , het was : FANTASTISCH !!!!
Ik heb wel 1 liter ( groentebouillon ) gebruikt i.p.v. 1/2 liter ( dat vond ik wel erg weinig , zeker voor 4 pers. )
En ik heb per ongeluk alles gepureerd , maar hij was voortreffelijk van smaak en komt zeker vaker op het menu .
Ik heb mijn waardering voor je soep gegeven hoor !!
Nogmaals bedankt voor je recept en een prettige avond verder.
Groetjes,
Hedy
eva1965 16-09-2011
Wat een heerlijk recept, ik heb het al met vele gedeeld nadat ze het geproeft hebben !