Zalm in wijnroomsaus met courgette en tagliatelle

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 19-07-2011
  • Zalm in wijnroomsaus met courgette en tagliatelle

    Zalm in wijnroomsaus met courgette en tagliatelle

    Zalm in wijnroomsaus met courgette en tagliatelle

  • Zalm in wijnroomsaus met courgette en tagliatelle

    Zalm in wijnroomsaus met courgette en tagliatelle

    Zalm in wijnroomsaus met courgette en tagliatelle

Met simpele ingrediënten een smaakvolle en rijk gevulde maaltijd

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 courgettes
100 ml. room
200 g. tagliatelle all uovo Grand Italia
1 eetl. bloem
2 eetl. olijfolie
2 sjalotjes gesnipperd
100 ml witte wijn
100 ml visbouillon
400 g zalmfilet
2 eetl creme fraiche
2 eetl. verse dille
2 eetl. geraspte Parmezaanse kaas
zout en peper
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Snijden en klaarzetten van de ingrediënten

Bereidingswijze

Was de courgette en snij in plakjes, bestrooi met peper en zout. Verwarm een koekenpan met iets olijfolie en bak de courgetteplakjes kort om en om, leg ze op een bord.
Snij de zalm in grove blokken van ca. 3x3 cm, bestrooi met peper en zout. Laat een scheut olie in dezelfde koekenpan heet worden in een grote koekenpan. Doe de zalmstukken in een bolzeefje, strooi de bloem erover en schud het teveel aan bloem eraf. Bak de zalmstukken kort rondom lichtbruin, bewaar ze op een bord. Giet de olie uit de pan.
Fruit de sjalotjes op laag vuur in dezelfde pan 1 minuut tot ze glazig zijn.
Giet de wijn en bouillon erbij en laat op hoog vuur tot de helft inkoken.
Kook ondertussen in een andere pan de tageliatelle beetgaar, giet af in een vergiet en maak aan met iets olijfolie.
Voeg de room en creme fraiche toe aan de pan met de sjalotjes en laat vol gas de saus dikker wordt(inkoken). Breng op smaak met zout en peper. Leg de zalm en courgettes in de saus.
Meng de tagliatelle met de (gehakte)dille samen met het geheel, schep in diepe borden en bestrooi met Parmezaanse kaas.

Laatste reacties

petdi58 avatar
petdi58 09-11-2013

Aanrader !!!!!!!

Mina2 avatar
Mina2 28-03-2013

Ik kan niet meer zeggen dan dat het overheerlijk was

caroca avatar
caroca 25-02-2013

Twee keer gemaakt en we vinden het heerlijk! Mijn dochter van net 8 vraagt er geregeld naar. Dank voor het recept!. Groet, Caro

Noormannen avatar
Noormannen 17-12-2012

Ziet er heerlijk uit. Ideetje voor morgen om te maken. En geen knoflook er in

meeuw405 avatar
meeuw405 17-12-2012

Volgens mij gaat zelfs mijn man dan pasta lekker vinden. Komt dus een keer op tafel.Ik heb je recept dan ook meegenomen. Smulgroet Els

Cecileg avatar
Cecileg 17-12-2012

Mijn moeder zei vroeger al; zo kun je een kei lekker maken. Maar ik ga het wel proberen, niet de kei lekker maken maar dit recept maken.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten