1. Home
  2. Recepten
  3. Groente
  4. Courgette
  5. Gevulde courgette gehakt
  6. Zalm in wijnroomsaus met courgette en tagliatelle

Zalm in wijnroomsaus met courgette en tagliatelle

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 19-07-2011

Ingrediënten 4 personen


1 courgettes
100 ml. room
200 g. tagliatelle all uovo Grand Italia
1 eetl. bloem
2 eetl. olijfolie
2 sjalotjes gesnipperd
100 ml witte wijn
100 ml visbouillon
400 g zalmfilet
2 eetl creme fraiche
2 eetl. verse dille
2 eetl. geraspte Parmezaanse kaas
zout en peper



Zalm in wijnroomsaus met courgette en tagliatelle
Zalm in wijnroomsaus met courgette en tagliatelle
Zalm in wijnroomsaus met courgette en tagliatelle
Zalm in wijnroomsaus met courgette en tagliatelle
Tagliatelle met wijnsaus, courget en dille
Tagliatelle met wijnsaus, courget en dille

Met simpele ingrediënten een smaakvolle en rijk gevulde maaltijd

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Snijden en klaarzetten van de ingrediënten

Bereidingswijze

Was de courgette en snij in plakjes, bestrooi met peper en zout. Verwarm een koekenpan met iets olijfolie en bak de courgetteplakjes kort om en om, leg ze op een bord.
Snij de zalm in grove blokken van ca. 3x3 cm, bestrooi met peper en zout. Laat een scheut olie in dezelfde koekenpan heet worden in een grote koekenpan. Doe de zalmstukken in een bolzeefje, strooi de bloem erover en schud het teveel aan bloem eraf. Bak de zalmstukken kort rondom lichtbruin, bewaar ze op een bord. Giet de olie uit de pan.
Fruit de sjalotjes op laag vuur in dezelfde pan 1 minuut tot ze glazig zijn.
Giet de wijn en bouillon erbij en laat op hoog vuur tot de helft inkoken.
Kook ondertussen in een andere pan de tageliatelle beetgaar, giet af in een vergiet en maak aan met iets olijfolie.
Voeg de room en creme fraiche toe aan de pan met de sjalotjes en laat vol gas de saus dikker wordt(inkoken). Breng op smaak met zout en peper. Leg de zalm en courgettes in de saus.
Meng de tagliatelle met de (gehakte)dille samen met het geheel, schep in diepe borden en bestrooi met Parmezaanse kaas.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Italiaanserecepten


Reacties (6)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Italiaanserecepten
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top