1. Home
  2. Recepten
  3. Grana padano
  4. Parmezaanse kip schnitzel gebakken in oven

Parmezaanse kip schnitzel gebakken in oven

  • Multi-cultureel, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 18-07-2011

Ingrediënten 4 personen


4 halve kipfilets
zout
vers gemaalde zwarte peper
3 e bloem
1 kop geroosterd broodkruim of paneermeel
2/3 kop vers fijn geraspte Parmezaanse kaas (ik gebruik Grana Padano, is een heerlijke harde kaas van melk uit de Po-vlakte genaamd Padano. Dit is een goed plaatsvervanger voor Parmezaanse kaas al mag dit niet Parmezaanse kaas genoemd worden)
1 grote ei geklopt
olijfolie



Parmezaanse kip schnitzel gebakken in oven
Parmezaanse kip schnitzel gebakken in oven
Parmezaanse kip schnitzel gebakken in oven
Parmezaanse kip schnitzel gebakken in oven
Parmezaanse kip schnitzel gebakken in oven
Parmezaanse kip schnitzel gebakken in oven
Parmezaanse kip schnitzel gebakken in oven
Parmezaanse kip schnitzel gebakken in oven
Parmezaanse kip schnitzel gebakken in oven

hier gedroogde tijm, gedroogde oregano, gedroogde peterselie, paprikapoeder, z+p door paneer

hier gedroogde tijm, gedroogde oregano, gedroogde peterselie, paprikapoeder, z+p door paneer

Heerlijk zomerse stukje kipfilet op tafel

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Leg elk kipfilet met de bollenkant naar onder op jou werkblad.
2. Snijd elk kipfilet vanuit het midden naar links en rechts open door na elk snit dit steeds verder open te vouwen. Zo verkrijgt jij een groter en dunner stuk kipfilet die goed oogt en snel klaar zijn bij het bakken ervan.
3. Geur kipfilet aan beide kanten met zout en peper.
4. Haal kipfilet door bloem en stof goed af.
5. Meng broodkruim en geraspt Parmezaanse kaas.
6. Haal kipfilet door ei en erna door broodkruim mengsel.
7. Vet een ovenschaal in met olijfolie en sproei wat olijfolie over kipfilets of anders doen jij gewoon een straaltje olijfolie over kipfilets.
8. Doen kipfilet in ovenschaal en bak in oven voor 20-30 min. bij 220*C tot gaar en goudbruin van kleur. Keer filets 1 x bij de helft van baktijd.

Dit recept is te vinden in:

Serveertip

Deze "schnitzel" eet ik het liefs in een Ciabatta brood met een remouladesaus erover en een zomerse frisse salade.
Dit is ook lekker met patat met een remoulade saus en een opgerolde ansjovis erop met als groente gekookte doperwtjes vermengd met blokjes wortel en peterselie.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van deonart


Reacties (7)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van deonart
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top