Cheesecake met frambozen en bramen

  • Banket
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 17-07-2011
  • Cheesecake met frambozen en bramen

    Cheesecake met frambozen en bramen

    Cheesecake met frambozen en bramen

  • Cheesecake met frambozen en bramen

    Cheesecake met frambozen en bramen

    Cheesecake met frambozen en bramen

  • Cheesecake met frambozen en bramen

    Cheesecake met frambozen en bramen

    Cheesecake met frambozen en bramen

335 cal pp

Deel dit recept

Ingrediënten 8 personen
200 g digestive crunchy koekjes
75 g boter
5 blaadjes gelatine
1 citroen
roomkaas naturel light ca. 185 g
120 g witte basterdsuiker
1 beker slagroom (à 125 ml )
1 bakje frambozen (à 250 g )
1 bakje bramen (à 250 g)
paar takjes munt
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
springvorm (Ø 24 cm), ingevet
bakpapier

Bereidingswijze

Bekleed bodem en zijkanten van de vorm met bakpapier.

Verkruimel de koekjes grof en smelt de boter. Roer de kruimels en de boter door elkaar en verdeel het mengsel over de bodem van de springvorm. Druk het aan en zet de vorm in de koelkast.

Week de gelatine volgens de gebruiksaanwijzing. Pers de citroen uit. Klop de roomkaas en 100 g basterdsuiker door elkaar. Klop de slagroom stijf.

Verhit de helft van het citroensap. Knijp 3 blaadjes gelatine goed uit. Haal de pan van het vuur, los de gelatine op in het hete sap en roer dit door het roomkaasmengsel. Schep de slagroom erdoor.

Verdeel het roomkaasmengsel over de koekjesbodem. Stamp een keer met de vorm op het aanrecht zodat het mengsel mooi glad wordt aan de bovenkant. Zet de vorm in de koelkast.

Pureer de helft van de frambozen en bramen in een keukenmachine of met een staafmixer. Wrijf de vruchtenpuree door een zeef. Roer de rest van de basterdsuiker erdoor.

Verhit de rest van het citroensap. Knijp de andere 2 gelatineblaadjes goed uit. Haal de pan van het vuur, los de gelatine op in het hete sap en roer dit door de vruchtenmoes. Verdeel de moes voorzichtig over de roomkaas. Zet de vorm in de koelkast en laat de taart in ca. 3 uur opstijven.

Haal de rand van de springvorm en de bak-papieren rand van de taart. Garneer hem met de rest van de frambozen en bramen en leg er een paar takjes munt op.

Bron

Internet

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten