Kip in gon bao saus

  • Chinees, Bijgerecht
  • 0-10 min.
  • Geplaatst op 16-07-2011
  • Kip in gon bao saus

    Kip in gon bao saus

    Kip in gon bao saus

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
- 350 g kipfilet
- 120 g rauwe pinda`s met vlies

xxx

voor de marianade:
- ½ tl donkere sojasaus
- 1 el lichte sojasaus
- 2 el Shaoxing Rijstwijn
- 1 tl donkere sesamolie
- 2 tl maïzena


voor de saus:
- 1 tl donkere sojasaus
- 4 el lichte sojasaus
- ½ tl Chinese zwarte rijstazijn
- ½ tl donkere sesamolie
- 1 el maïzena
- 1 el water
- ½ tl suiker
(óf1 zakje kant-en-klare basis voor Gon Bao
saus, maar zelf gemaakt is natuurlijk veel lekkerder)

verder:
- 8 el plantaardige olie
- 4 kleine rode pepers, ontpit en fijngesneden
- 1 lente-uitje, in stukjes van 2 cm gesneden
- 2 tenen knoflook, fijngehakt
- 6 dunne plakjes gember van ± 2 mm
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 648,11 kcal
Koolhydraten 17,51 g
Eiwitten 31,67 g
Vetten 49,07 g

Bereidingswijze

De noten in een op 180°C voorverwarmde oven 6 minuten*, onder af en toe roeren, roosteren. Daarna buiten de oven langzaam laten afkoelen. Na het roosteren het vlies verwijderen.
*: Bij mij bleek dit te kort en 15 min gaf wel goed resultaat.

Snijd de kipfilet in blokjes van 2,5 x 2,5 cm. Doe de kip in een kom, voeg de donkere en lichte sojasaus, rijstwijn, sesamolie en maïzena toe. Schep
deze licht om en marineer de kip minstens 20 minuten in de koelkast.

Voor de saus de volgende ingrediënten in een kom tot een glad papje mengen: donkere en lichte sojasaus, rijstazijn, sesamolie, maïzena, water
en suiker.
Mocht u dit te omslachtig vinden, is het ook mogelijk kant-en-klare basis
voor Gon Bao saus te gebruiken (maar.....).

Verhit een wok op hoog vuur, voeg 8 eetlepels plantaardige olie toe en
laat deze goed heet worden. Het is goed van temperatuur wanneer men een houten lepel in de olie zet en er belletjes rond de lepel ontstaan.
Roerbak de kip tot deze halfgaar is. Dit herkent men eraan dat de kleur lichter is geworden. Haal de stukken kip met een draadzeef of
schuimspaan uit de wok en laat ze uitlekken. Giet de olie uit de wok en laat ongeveer 2 eetlepels olie achter.

Zet de wok weer op het vuur en verwarm de olie. Roerbak de rode pepers ongeveer 1 minuut en voeg daarna de lente-ui, knoflook en gember toe.
Na 1 minuten de kip erbij doen en daarna de saus goed door het gerecht roeren.
Na 4 minuten de noten eronder scheppen en meteen op een bord serveren.

Voor de groenteliefhebbers is het uiteraard mogelijk om ook hiermee naar hartelust te variëren. Zo kunt u bijvoorbeeld paprika, uien of wortel in plakjes van 2x2 cm snijden en deze tegelijkertijd met de lente-ui, knoflook en gember toevoegen.

Bron

toko Amazing Oriental: http://www.amazingoriental.com/

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten