Gestoofde speklappen met vijfkruidenpoeder

  • Chinees, Bijgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 16-07-2011
  • Gestoofde speklappen met vijfkruidenpoeder

    Gestoofde speklappen met vijfkruidenpoeder

    Gestoofde speklappen met vijfkruidenpoeder

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
- 2 el olie
- 1 el suiker
- 500 gr speklappen, in plakken
- 5 el donkere sojasaus
- 2 el vijfkruidenpoeder
- 1 l water (bij nader inzien moet 3 à 4 dl voldoende zijn; zie reactie)
- 1 tl zout
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

- verhit de olie in de wok en voeg de suiker toe; laat de suiker karameliseren en lichtbruin worden
- voeg de plakken spek toe en wentel ze goed door de suiker
- voeg de sojasaus, het vijfkruidenpoeder, het water en het zout toe
- leg een deksel op de wok en laat het spek 40 min zachtjes sudderen; keer de stukken spek 1 à 2 keer om
- voeg eventueel nog extra water toe
- breng het gerecht met extra sojasaus op smaak en dien op

Bron

Terry Tan: De Aziatische keuken

Laatste reacties

jurievandenelsen avatar
jurievandenelsen 31-07-2011

Dank voor jullie reacties. Smaken verschillen inderdaad - het zij zo. Ik deel echter jullie mening over de hoeveelheid wster; 3 à 4 dl lijkt mij ook genoeg - afhankelijk van de gewenste (inkook)dikte. Ik zal het recept dan ook aanpassen. Groet, Jurie.

professoroud avatar
professoroud 28-07-2011

Ik heb dit recept geprobeerd en heb ongeveer 4 dl water gebruikt; was al meer dan genoeg. Wij vonden het niet zo lekker. Jammer, want het leek zo leuk. Maar ja, smaken verschillen. Groetjes, Jos

will_s avatar
will_s 17-07-2011

Hoi hoi. Moet er echt 1 liter water bij ? Lijkt me erg veel.Ik ga het recept meenemen. Want het lijkt me erg lekker. Maar ik waag me toch maar niet aan zo veel water.Groetjes Willeke.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten