Provencaalse worteltjes

  • Frans, Bijgerecht
  • 10-20 min.
  • Provencaalse worteltjes

    Provencaalse worteltjes

    Provencaalse worteltjes

  • Provencaalse worteltjes

    Provencaalse worteltjes

    Provencaalse worteltjes

Op deze manier zijn worteltjes extra lekker. Heerlijk zoet en kruidig. Gewoon eens proberen.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 recipe.people
1 bos worteltjes
1 sjalotje
2 teentjes knoflook
2 eetlepels olijfolie
1 groenten- of kruidenbouillontablet
2 theelepels Provencaalse kruiden of tijm
1 theelepel honing of suiker
versgemalen peper
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 108,63 kcal
Koolhydraten 10,29 g
Eiwitten 1,52 g
Vetten 5,87 g

Voorbereiding

Maak de worteltjes schoon en snij deze in schuine stukjes van plm. 2 cm.
Pel en snipper het sjalotje en de knoflook.

Bereidingswijze

Verhit de olie in een pannetje.
Bak hierin al omscheppend de knoflook en het sjalotje glazig tot ze beginnen te geuren.
Voeg de worteltjes toe en schep alles goed om.
Verkruimel de bouillontablet.
Voeg de bouillontablet, kruiden en honing of suiker toe.
Voeg 6 eetlepels water toe en breng aan de kook.
Zet de warmtebron heel laag en laat de worteltjes onder voortdurend omscheppen (beet)gaar worden.
Maak op smaak met wat versgemalen peper.

Serveertip

Heerlijk bijgerecht bij gebakken aardappelen en een lekkere gebakken stukje vlees

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

pwiggers avatar

Doorsturen

Home Recepten