Provencaalse worteltjes
- Frans, Bijgerecht
- 10-20 min.
Op deze manier zijn worteltjes extra lekker. Heerlijk zoet en kruidig. Gewoon eens proberen.
Ingrediënten 4 recipe.people
1 bos worteltjes1 sjalotje
2 teentjes knoflook
2 eetlepels olijfolie
1 groenten- of kruidenbouillontablet
2 theelepels Provencaalse kruiden of tijm
1 theelepel honing of suiker
versgemalen peper
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 108,63 kcal |
Koolhydraten | 10,29 g |
Eiwitten | 1,52 g |
Vetten | 5,87 g |
Voorbereiding
Maak de worteltjes schoon en snij deze in schuine stukjes van plm. 2 cm.
Pel en snipper het sjalotje en de knoflook.
Bereidingswijze
Verhit de olie in een pannetje.
Bak hierin al omscheppend de knoflook en het sjalotje glazig tot ze beginnen te geuren.
Voeg de worteltjes toe en schep alles goed om.
Verkruimel de bouillontablet.
Voeg de bouillontablet, kruiden en honing of suiker toe.
Voeg 6 eetlepels water toe en breng aan de kook.
Zet de warmtebron heel laag en laat de worteltjes onder voortdurend omscheppen (beet)gaar worden.
Maak op smaak met wat versgemalen peper.
Serveertip
Heerlijk bijgerecht bij gebakken aardappelen en een lekkere gebakken stukje vlees