1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Franse keuken
  5. Provencaalse worteltjes

Provencaalse worteltjes

Door: pwiggers

  • Frans, Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 16-07-2011

Ingrediënten 4 personen


1 bos worteltjes
1 sjalotje
2 teentjes knoflook
2 eetlepels olijfolie
1 groenten- of kruidenbouillontablet
2 theelepels Provencaalse kruiden of tijm
1 theelepel honing of suiker
versgemalen peper


Provencaalse worteltjes
Provencaalse worteltjes
Provencaalse worteltjes

Lekker zoet en kruidig! Een aanrader!

Lekker zoet en kruidig! Een aanrader!

Op deze manier zijn worteltjes extra lekker. Heerlijk zoet en kruidig. Gewoon eens proberen.

Ontdek meer:

Voorbereiding

Maak de worteltjes schoon en snij deze in schuine stukjes van plm. 2 cm.
Pel en snipper het sjalotje en de knoflook.

Bereidingswijze

Verhit de olie in een pannetje.
Bak hierin al omscheppend de knoflook en het sjalotje glazig tot ze beginnen te geuren.
Voeg de worteltjes toe en schep alles goed om.
Verkruimel de bouillontablet.
Voeg de bouillontablet, kruiden en honing of suiker toe.
Voeg 6 eetlepels water toe en breng aan de kook.
Zet de warmtebron heel laag en laat de worteltjes onder voortdurend omscheppen (beet)gaar worden.
Maak op smaak met wat versgemalen peper.

Serveertip

Heerlijk bijgerecht bij gebakken aardappelen en een lekkere gebakken stukje vlees



Deel dit recept

Reacties (15)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top