Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Biologische keuken
  5. Aardappelgratin
  6. Aubergine met kruim en aardappelgratin met wortelcrèm

Aubergine met kruim en aardappelgratin met wortelcrèm

Door: jakorupo

  • Biologisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 16-07-2011

Ingrediënten 1 personen


150 gr aardappel vastkokend (Nicola)in plakken van 3 á 5 mm.
1 tl BIO grove mosterd
1/2 aubergine
1/4 BIO winterwortel in blokjes
2 blaadjes salie
50 gr pankovlokken (Japans paneermeel)of gewoon paneermeel.
15 gr kaas (Gruyère alpage)
40 ml room panna cucina
1 scheutje BIO olijfolie
1/4 sjalotje gesnipperd
2 snufjes zwarte peper
2 snufjes keukenzout
15 gr roomboter gezouten
40 ml BIO volle melk


Verder heb je nodig


Koekenpan, staafmixer, bakpapier en bakplaat


Hoofdgerecht: Gebakken aubergine met mosterd en pankovlokken, voor dat extra knapperige korstje, gecombineerd met krokante aardappelen uit de oven, met een zacht romige wortelcrème.

Ontdek meer:

Voorbereiding

Oven op 200 graden borden voorverwarmen

Bereidingswijze

Crème
1. Schil de wortel en snijd in kleine blokjes. Snipper vervolgens de sjalot. Verwarm een kookpan en doe er een beetje olijfolie in. Fruit de sjalot en de wortel hierin aan totdat de sjalot glazig is.

2. Voeg de room en de melk toe en breng het geheel aan de kook. Voeg wat peper en zout toe en laat het geheel zachtjes garen (tegen de kook aan).

3. Pureer het worteluimengsel met een staafmixer wanneer deze gaar is. Het moet een mooie gladde crème worden.

Aardappelgratin
4. Schil de aardappelen en snijd ze in plakjes van ongeveer 3 tot 5 mm. Leg een stuk bakpapier op een grote bakplaat. Leg rijtjes aardappel op de bakplaat door middel van 5 plakjes dakpansgewijs op elkaar te leggen. Breng op smaak met peper en zout. Bestrooi de aardappelrijtjes met de kaas. Bak deze in 15 minuten in de oven op 200 graden.

Aubergine
5. Meng de mosterd met de boter en pankovlokken. Snijd de salie in ragfijne reepjes en meng deze door het mengsel. Maak op smaak met peper en zout.

6. Snijd de aubergines in gelijke plakken. Laat een Koekenpan goed heet worden en voeg wat olijfolie toe. Bak de plakken aubergine mooi bruin aan beide zijden. Breng op smaak met zout en peper. Leg de plakken aubergine op een met bakpapier beklede bakplaat en verdeel het kruim over de plakken aubergine en druk dit licht aan.

Presentatie
7. Doe de aubergine in een voorverwarmde oven van 200 graden celsius voor ongeveer 5 minuten.

8. Zet de aardappelgratin nog even in de oven en verwarm al roerend de wortelcrème.

9. Maak op de voorverwarmde borden een quenelle (bolletje) van de crème met een natte lepel. Leg er een aardappelrijtje naast/tegenaan. Leg de aubergine plakken dakpansgewijs op het bord. Garneer het geheel met een blaadje salie.

Bron

Http://www.vrouwonline.nl/recepten/culinair/hoofdgerechten



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jakorupo
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top