1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Internationale keuken
  5. Heerlijke doperwten met peultjes

Heerlijke doperwten met peultjes

  • Internationaal, Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 15-07-2011

Ingrediënten 4 personen


300 gram schoongemaakt dopewten (eventueel diepvries, maar geen blik!)-
150 gram peultjes -
1 sjalotje -
2 teentjes knoflook -
2 eetlepels olijfolie -
1 groenten-bouillontablet -
1 eetlepel boter -
peterselie


Verder heb je nodig


Wok met deksel


Heerlijke doperwten met peultjes,

Heerlijk bijgerecht!

Heerlijk bijgerecht!

Heerlijk bijgerecht bij een diner. De doperwten krijgen een heerlijke smaak door ze niet te koken maar te smoren in boter. Verrukkelijke combinatie met de knapperige peultjes.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Pel en snipper de ui en de sjalot.
Maak de peultjes schoon. Snij grote peultjes eventueel verticaal doormidden.

Bereidingswijze

Verhit de olie in de wok. Bak hierin de sjalot en de knoflook glazig. Voeg de doperwten toe (diepvries doperwten diepgevroren).
Bak ze even mee (1 minuut). Voeg de verkruimelde bouillontablet en 6 eetlepels heet water toe. Roer goed. Deksel op de wok en plm. 8 - 10 minuten zachtjes laten sudderen. Voeg de peultjes toe en met de deksel op de pan nogmaals plm. 6 minuten laten sudderen. Haal de deksel van de pan. Zet vuur hoog en schep voortdurend om tot vocht grotendeels is verdwenen. Roer op het laatst een eetlepel roomboter door de groenten.

Serveertip

Lekker met peterselie en smullen maar!



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top