Sherry bouillon met gamba`s

  • Internationaal, Soep
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 15-07-2011
  • Sherry bouillon met gamba`s

    Sherry bouillon met gamba`s

    Sherry bouillon met gamba`s

  • Sherry bouillon met gamba`s

    Sherry bouillon met gamba`s

    Sherry bouillon met gamba`s

  • Sherry bouillon met gamba`s

    Sherry bouillon met gamba`s

    Sherry bouillon met gamba`s

  • Sherry bouillon met gamba`s

    Sherry bouillon met gamba`s

    Sherry bouillon met gamba`s

Een werkelijk verrukkelijke bouillon. Heerlijk licht voorgerecht voor een etentje met vis als hoofdgerecht.

Deel dit recept

Ingrediënten 3 personen
6 gamba`s of 9 cocktailgarnalen
½ liter rundvleesbouillon (van tablet of zelfgemaakt)
3 eetlepels sherry dry
1 theelepel lichte sojasaus (Japanse of Chinese)
1 eetlepel gembersiroop
Tabasco of peper
2 eetlepels fijngesneden bieslook

(bij gebruik van rauwe gamba`s: 1 eetlepel olie)
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
koekenpan en kleine pan voor soep

Voorbereiding

Pel de rauwe gamba`s, verwijder het darmkanaal door in de rug een sneetje te geven.
Bak de gamba`s in de olie tot ze roze zijn.

Bereidingswijze

Breng de bouillon met de sherry, sojasaus en gembersiroop aan de kook.
Maak op smaak met tabasco of peper.

Doe de gamba`s of cocktailgarnalen in de kommen of borden.
Giet de hele bouillon erover.
Garneer met fijngesneden bieslook.

Bron

klein boekje "SOEP" ooit uitgegeven door AH

Serveertip

Prik de cocktailgarnalen eventueel aan een satéprikker en zet dit in de bouillon.

Laatste reacties

pwiggers avatar
pwiggers 28-09-2020

Wat leuk om te horen Lidy. Ook ik vind dit soepje nog steeds een succes. Lekker licht en inderdaad gemakkelijk te maken. Dank je wel voor je leuke reactie. Groetjes, Petra

Keukensloofje47 avatar
Keukensloofje47 26-09-2020

Hoi Petra, ik heb gisterenavond mijn zus en haar man deze bouillon geserveerd. Ze vonden 'm heerlijk en.... mijn zus wil graag het recept. Een zo simpel en gemakkelijk recept en zo verrassend lekker elke keer weer. Groetjes Lidy

Keukensloofje47 avatar
Keukensloofje47 18-04-2019

Hoi Petra, Laat me even weten over welke melding het gaat. Maar, ik neem aan, dat ik hem gelezen heb. Groetjes Lidy

pwiggers avatar
pwiggers 18-04-2019

Leuk hoor de foto bij mijn recept Lidy. Inderdaad een lekker licht soepje bij een etentje. Dank je wel voor je reactie. Lieve groet, Petra PS heb je mijn reactie op je laatste melding gelezen?

Keukensloofje47 avatar
Keukensloofje47 15-04-2019

Hoi Petra, ik heb dit soepje gisteren gemaakt op een vis etentje voor vrienden. Een heel lichtsubtiel soepje. Ik heb een foto bijgevoegd. Doe maar weg, als je dat liever niet wilt. Groetjes Lidy.

pwiggers avatar
pwiggers 21-03-2019

Afgelopen week weer eens dit heerlijke soepje gemaakt bij een etentje.

deonart avatar
deonart 28-12-2012

Ik en mijn buurman en zijn vrouw [url=http://www.smulweb.nl/artikelen/173312/Koken-met-qin-uit-li-tang-china][b][u]Qin[/u][/b][/url] gaan weer met Nieuwjaar samen koken en culinair de komende jaar vieren. Een van mijn keuzes is gevallen op deze heerlijke soepje van Petra. Vandaag weer uitgeprobeerd, net iets anders dan de vorige keer. I.p.v. bouillon van een blokje heb ik [url=http://www.smulweb.nl/recepten/1407986/Runderbouillon-zelf-maken][b][u]mijn eigen franse bouillon[/u][/b][/url] gebruikt en ook heb ik de tabasco vervangen met [url=http://www.smulweb.nl/recepten/1406132/2x-zelfgemaakte-chiliolie][b][u]zelfgemaakte chili-olie[/u][/b][/url]. [br] De combinatie van garnalen en stukjes boterzachte rundvlees vormt een heerlijke smaak combinatie. Het voldeed aan verwachting zo dit word het soep 1 Januari als onderdeel van een veelvuldig gangen Chinese Tafel.

pihoon avatar
pihoon 14-11-2012

Goeie reacties! Het lijkt me ook heerlijk. Ik ga het een keer maken. Bedankt hoor. groetjes, Pihoon

rmdelvoie avatar
rmdelvoie 17-09-2012

Petra, gisterenavond heb ik dit soepje gemaakt bij een dineetje. Wij waren het er allen over eens dat het heerlijk was. Dit komt beslist vaker op het menu. Bedankt, groetjes .. Margrit

lieredomdrij avatar
lieredomdrij 30-01-2012

Klinkt helemaal lekker. Bedankt, Roger

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten