Pittige roerbakgroenten met rivierkreeftjes

  • Aziatisch, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 15-07-2011
  • Pittige roerbakgroenten met rivierkreeftjes

    Pittige roerbakgroenten met rivierkreeftjes

    Pittige roerbakgroenten met rivierkreeftjes

Een Ehec- en hysterievrij en OVERHEERLIJK roerbakgerecht met rivierkreeftjes, paprika, taugé en prei.
Ik heb in het gerecht de sambal manis gebruikt, maar minder dan is aangegeven in het recept van Onno Kleyn.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
2 cm verse gember, in dunne plakjes
2 tenen knoflook, gehakt
50 gram mager rookspek, in reepjes
4 eetlepels olie
1 rode (punt)paprika, in reepjes
200 gram fijngesneden prei
200 gram taugé
1 dikke eetlepel sambal manis (= pittige zoete sambal) of taotjo (= zoute bonen pasta)of zoveel naar smaak
4 eetlepels Thaise vissaus
4 eetlepels witte wijn
300 gram gepelde rivierkreeftjes
blaadjes verse munt of peterselie
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
wok

Voorbereiding

Snij de groenten etc. (zie ingrediënten)

Bereidingswijze

Bak de gember, knoflook en het spek in de olie tot de knoflook kleurt. Voeg de paprika toe, zet het vuur laag en dek de pan af. Laat 3 minuten garen. Zet het vuur hoog en voeg de prei en taugé toe. Roerbak 3 minuten. Roer de sambal los met de vissaus en witte wijn. Voeg samen met de rivierkreeftjes bij de groenten, schep om en dek af met het deksel. Zet het vuur uit en laat nog 1 minuut doorwarmen.

Bron

recept van Onno Kleyn culinair journalist

Serveertip

Lekker met rijst of bulgur.
Garneer met muntblaadjes of peterselie.

Laatste reacties

caroca avatar
caroca 03-08-2011

Vergeten te vragen, wat is het verschil tussen sambal manis en toatjo?

caroca avatar
caroca 03-08-2011

Lijkt me heerlijk! Dus ik neem het mee. Groet, Caro

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten