1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Aziatische keuken
  5. Pittige roerbakgroenten met rivierkreeftjes

Pittige roerbakgroenten met rivierkreeftjes

  • Aziatisch, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 15-07-2011

Ingrediënten 4 personen


2 cm verse gember, in dunne plakjes
2 tenen knoflook, gehakt
50 gram mager rookspek, in reepjes
4 eetlepels olie
1 rode (punt)paprika, in reepjes
200 gram fijngesneden prei
200 gram taugé
1 dikke eetlepel sambal manis (= pittige zoete sambal) of taotjo (= zoute bonen pasta)of zoveel naar smaak
4 eetlepels Thaise vissaus
4 eetlepels witte wijn
300 gram gepelde rivierkreeftjes
blaadjes verse munt of peterselie


Verder heb je nodig


Wok

rivierkreeftjes met groenten

Heerlijk roerbakgerecht

Heerlijk roerbakgerecht

Een Ehec- en hysterievrij en OVERHEERLIJK roerbakgerecht met rivierkreeftjes, paprika, taugé en prei.
Ik heb in het gerecht de sambal manis gebruikt, maar minder dan is aangegeven in het recept van Onno Kleyn.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Snij de groenten etc. (zie ingrediënten)

Bereidingswijze

Bak de gember, knoflook en het spek in de olie tot de knoflook kleurt. Voeg de paprika toe, zet het vuur laag en dek de pan af. Laat 3 minuten garen. Zet het vuur hoog en voeg de prei en taugé toe. Roerbak 3 minuten. Roer de sambal los met de vissaus en witte wijn. Voeg samen met de rivierkreeftjes bij de groenten, schep om en dek af met het deksel. Zet het vuur uit en laat nog 1 minuut doorwarmen.

Serveertip

Lekker met rijst of bulgur.
Garneer met muntblaadjes of peterselie.

Bron

Recept van Onno Kleyn culinair journalist



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers


Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top