Heerlijke kip salade met avocado, appel, kaas en pijnboompit

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 15-07-2011
  • Heerlijke kip salade met avocado, appel, kaas en pijnboompit

    Heerlijke kip salade met avocado, appel, kaas en pijnboompit

    Heerlijke kip salade met avocado, appel, kaas en pijnboompit

Een heerlijk gerecht wat goed verzadigend is door de avocado. Het is lekker snel klaar te maken. Als je er kleinere porties van maakt kun je er ook makkelijk een voor of tussengerecht van maken.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
Voor de salade:

200 gram kipfilet + kruiden
1 avocado
1 handje pijnboompitten
1 groene appel
40 gram oude kaas
1/2 krop ijsbergsla
Fijn gehakte peterselie

Voor de dressing:

4 el olijfolie
1/2 el citroensap
1 el witte wijn azijn
1 el knoflooksaus
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Koekenpan

Bereidingswijze

Snij de kipfilet in stukjes en bestrooi ze met kip kruiden. Bak de kip in een koekenpan gaar. Verwijder de pit uit de avocado en snij deze in stukken. Snij ook de appel in stukken. Voeg de sla, de kip, de appel en avocado samen. Rooster de pijnboompitten licht in een droge koekenpan en voeg deze toe aan de salade.

Maak de dressing door de olijfolie, citroensap, witte wijn azijn en de knoflooksaus te mengen. Ik heb zelf de turkse knoflooksaus van het merk yil`driz gebruikt. Je kunt natuurlijk ook zelf een lekkere knoflooksaus maken. Schenk de dressing over de salade.

Strooi er wat kaas overheen. Ik heb voor geraspte Old Amsterdam gekozen. Je kunt uiteraard ook kaasblokjes gebruiken. Voeg tenslotte wat fijn gehakte peterselie toe.

Eet smakelijk!

Serveertip

De salade is erg lekker als de kip nog warm is en de kaas wat in het gerecht smelt.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten