GEDROOGDE FRUIT SATÉ
- Afrikaans, Vegetarisch
- > 120 min.
- Geplaatst op 15-07-2011
Ideaal saté voor een vegetarische BBQ.
Ingrediënten
tutti frutti of een variatie los gekochte gedroogde vruchtensterk gemaakte rooibostee
mascarpone- of ricotta kaas
gesmolten margarine of boter
suiker
satéstokjes (in koud water geweekt tegen aanbrand)
Bereidingswijze
1. Week gedroogde vruchten voor een paar uur in rooibostee tot dit geweld zijn.
2. Rijgt vruchten om en om aan stokjes.
3. Doen aluminiumfolie over rooster en rooster satés op matig kolen totdat ze net zacht zijn.
4. Doen satés op serveerschaal en meng margarine, suiker en kaas.
5. Verdeel margarine-kaas mengsel over satés.
Bron
wegsleep
Serveertip
Server met extra saus er apart bij in schaaltje.
Laatste reacties
Deon ik ga dit eens proberen. Ik gebruik tutti frutti vaak na een BBQ als toetje. Ik week ze dan eerst in zoete likeur ( wat ik heb staan ) en dan smelt ik wat roomboter met honing erbij. Dan de tutti frutti aan stokjes rijgen en op een vel alufoli leggen. Het roomboter-honingmengsel erover en de foli dichtvouwen. Een kwartiertje op de BBQ en je hebt een lekker toetje.Maar deze van jou neem ik ook mee. Dank je wel !Groetjes Willeke.