1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Afrikaanse keuken
  5. GEBAKKEN BANAAN IN SPEK OP DE KOLEN

GEBAKKEN BANAAN IN SPEK OP DE KOLEN

  • Afrikaans, Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 15-07-2011

Ingrediënten 4 personen


4-8 grote rijpe bananen zonder schil
repen ontbijtspek of bacon
200 ml brandewijn/cognac
cocktailprikkers


Verder heb je nodig


Een pannetje die op de BBQ kan.

GEBAKKEN BANAAN IN SPEK OP DE KOLEN
GEBAKKEN BANAAN IN SPEK OP DE KOLEN
GEBAKKEN BANAAN IN SPEK OP DE KOLEN
GEBAKKEN BANAAN IN SPEK OP DE KOLEN

Door de flamberen word het een spektakel! En natuurlijk ook over-lekker.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Draai spek om bananen en prik uiteindes van spek vast in banaan.
2. Braad bananen aan beide kanten in weinig olie in een pan over de kolen.
3. Zodra banaan net zacht is, flambeer jij dit met brandewijn.

Serveertip

Banaan zal zacht en bruin zijn en spek nog niet knapperig.

Bron

Wegsleep



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van deonart


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van deonart
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top