1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Rijst met doperwten en makreel

Rijst met doperwten en makreel

  • , Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 14-07-2011

Ingrediënten 2 personen


- 150 g rijst
- 2 blikjes makreel
- 300 g diepvriestuinerwten
- 1 rode ui
- 1,5 stengel bleekselderij
- 3 el Calve mayonaise
- 3 el water



Een lekker rijst salade voor de week! Snel, eenvoudig en smakelijk.
Gebaseerd op de rijstsalade met makreel uit de Allerhande 7-2011, maar dan naar eigen inzicht aangepast.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Snijd de ui in halve ringen en de bleekselderij in stukjes.

Bereidingswijze

Kook de rijst volgens aanwijzingen op de verpakking. Doe de doperwten in een kom en giet er kokend water overheen, zodat ze ontdooien.
Fruit de ui en bleekselderij in een scheut olijfolie. Voeg na een paar minuten de doperwten toe. Maak de blikjes makreel open en verdeel de makreel over de groente.
Meng de groente en makreel met de rijst en voeg op het laatst de mayonaise saus toe.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van suuz2


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van suuz2
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top