1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Marokkaanse keuken
  5. Snelle kip korma

Snelle kip korma

  • Marokkaans, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 14-07-2011

Ingrediënten 4 personen


1 eetlepel zonnebloemolie
1 grote rode ui in ringen
3 tenen knoflook fijngehakt
500 gram kipfilet in dikke plakken
2 theelepels masala
1 theelepel komijnpoeder
300 ml kippenbouillon
60 gram crème fraiche of zure room
60 gram gemalen amandelen of amandelmeel
100 gram peultjes in de lengte gehalveerd
2 ½ eetlepel gehakte koriander
1 eetlepel geschaafde amandelen, geroosterd
gekookte bruine rijst voor erbij



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verhit olie in een wok op middelhoog vuur en roerbak de uit in 2-3 minuten. Voeg de knoflook toe en bak 1 minuut. Voeg de kip toe en roerbak alles 4-5 minuten tot de kip bruin is. Roer de garam masala en komijn erdoor en laat 1 minuut bakken tot de geuren vrijkomen. Roer de bouillon creme fraiche en het amandelmeel erdoor. Breng aan de kook onder af en toe roeren 8-10 minuten zachtjes koken tot de saus romig en de kip gaar is. Laat de laatste 2 minuten van de kooktijd de peultjes meekoken. Roer de koriander en geroosterde amandelen erdoor en serveer met rijst.

Serveertip

Rijst, coucous

Bron

Delicious



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van tel4biz


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van tel4biz
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top