Kiprollade met achterham pesto en ricotta vulling

  • Multi-cultureel,
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 14-07-2011
  • Kiprollade met achterham pesto en ricotta vulling

    Kiprollade met achterham pesto en ricotta vulling

    Kiprollade met achterham pesto en ricotta vulling

  • Kiprollade met achterham pesto en ricotta vulling

    Kiprollade met achterham pesto en ricotta vulling

    Kiprollade met achterham pesto en ricotta vulling

  • Kiprollade met achterham pesto en ricotta vulling

    Kiprollade met achterham pesto en ricotta vulling

    Kiprollade met achterham pesto en ricotta vulling

  • Kiprollade met achterham pesto en ricotta vulling

    Kiprollade met achterham pesto en ricotta vulling

    Kiprollade met achterham pesto en ricotta vulling

  • Kiprollade met achterham pesto en ricotta vulling

    Kiprollade met achterham pesto en ricotta vulling

    Kiprollade met achterham pesto en ricotta vulling

  • Kiprollade met achterham pesto en ricotta vulling

    Kiprollade met achterham pesto en ricotta vulling

    Kiprollade met achterham pesto en ricotta vulling

  • Kiprollade met achterham pesto en ricotta vulling

    Kiprollade met achterham pesto en ricotta vulling

    Kiprollade met achterham pesto en ricotta vulling

  • Kiprollade met achterham pesto en ricotta vulling

    Kiprollade met achterham pesto en ricotta vulling

    Kiprollade met achterham pesto en ricotta vulling

  • Kiprollade met achterham pesto en ricotta vulling

    Kiprollade met achterham pesto en ricotta vulling

    Kiprollade met achterham pesto en ricotta vulling

Weinig ingrediënten, met veel smaak.
Mijn kinderen noemen dit gerecht "restaurants eten".

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 kip-in-zijn-geheel-uitbenen">uitgebeende kip met vel
plakken achterham van goede kwaliteit
groene pesto
ricotta
zout
peper
olijfolie
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

1. Leg kip met de vel kant naar onder.
2. Geur kip met zout en peper.
3. Doen ham over binnenkant van kip.
4. Smeer groene pesto over ham.
5. Verdeel ricotta kaas over binnenkant.
6. Bind kip tot rol met bindtouw of saté stokjes en geur kip van buiten met zout en peper.
7. Bak kippenrollade tot licht bruin in koekenpan in olijfolie.
8. Bak het erna in de oven tot gaar bij 180*C. (het duurt zo 90-120 min.) Terwijl je steeds de rollade bedruipen met bakvet.
9. Laat kippenrollade 15 min. staan en snijd in plakken.
10. Zeef bakvet en maakt er een pesto en ricotta jus van.
11. Maak een jus van bakvet en serveer over rollade plakken.

Maken van jus

Klopt water door bak vocht/vet en kook even door tot gebonden.

Zien ook mijn artikel: Zelf een kip in zijn geheel uitbenen

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten