Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Kapsalon a la bartje

Kapsalon a la bartje

Door: stuivenbergx

  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 13-07-2011

Ingrediënten 4 personen


Pond patat
Ruim pond shoarmavlees
4 grote plakken jong belegen kaas
Zak ijsbergsalade met tuinkruiden
1 grote rode ui
2 trostomaten
Koelverse knoflooksaus 3 x 150gr
Zeezout


Verder heb je nodig


Oven, frituurpan

Gesnipperde ijsbergsalade

Rode uitjes gesnipperd

Beetje zeezout over de iets doorgebakken patat

Vlees verdelen over de patat

Afdekken met 4 plakken jong belegen kaas

Kaas smelt over het vlees

Salade klaar!

Gerecht bedekken met de salade

Het eindproduct, vrette smoakelijk

Tomaatjes in kleine partjes


Het enige gerecht wat iedereen in het gezin lust, gaat altijd volledig op!

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Bak de patat, liefst wat doorbakken.
Roerbak het shoarmavlees tot het vocht verdampt is.
Verwarm de oven voor op 220 graden.
Snij de ui doormidden en vervolgens vanaf de kant waaiervormig in lange snippers.
Snij de ijsbergsalade indien nodig in kleinere stukjes
Snij de tomaat doormidden, verwijder sap en zaadlijsten, snij het vlezige in kleine partjes

Verdeel de gebakken patat onder in de Ovenschaal, strooi er wat versgemalen zeezout over.
Spreidt daarna het shoarma vlees over de patat uit.
Bedek het vlees volledig af met de plakken kaas.
Plaats de schaal in het midden van de oven.
Laat zo lang staan totdat de kaas mooi over het vlees is gesmolten.
Niet te kort, anders is de kaas te taai en word uitscheppen moeilijk.

Meng de ijsbergsalade met de ui-snippers, tomatenpartjes en 2 bakjes knoflooksaus.
Verdeel de salade over de overschotel.
Dien op met het overgebleven bakje knoflook saus.

Vrette Smoakelijk!

PS: Ik zou het wel erg leuk vinden om "smaak-"reacties terug te krijgen!



Deel dit recept

Reacties (19)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van stuivenbergx
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top