koude koolrabisoep met hollandse garnalen

  • Nederlands, Soep
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 11-07-2011

een heerlijk koud soepje als voor gerecht op warme dagen of als amuse soepje

Deel dit recept

Ingrediënten
500 g koolrabi
1 liter tuinkruidenbouillon (van tablet) of groente bouillon (van tablet)
100 ml slagroom
100 g Noordzeegarnalen
paar takjes bieslook
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
staafmixer, fijne zeef, amuse glaasjes

Bereidingswijze


Snijd de stelen met het blad van de koolrabi en schil de knol eventueel. Snijd de koolrabi in blokjes en breng met de bouillon aan de kook. Kook de koolrabi zachtjes in 15-20 min. gaar. Neem de pan van het vuur, pureer de koolrabi en schenk de soep door een fijne zeef. Voeg de slagroom toe en breng de soep goed op smaak met zout en versgemalen peper. Laat de soep afkoelen tot kamertemperatuur en zet h`m daarna minstens 2 uur, liever nog een dag, in de koelkast om door en door koud te worden. Schenk de soep in mooie likeur- of wijnglazen en bestrooi met de bieslook en de Noordzeegarnalen.

Bron

Delicious

Serveertip

In mooie likeur- of wijnglazen

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten