koude koolrabisoep met hollandse garnalen
- Nederlands, Soep
- 30-60 min.
- Geplaatst op 11-07-2011
een heerlijk koud soepje als voor gerecht op warme dagen of als amuse soepje
Ingrediënten
500 g koolrabi1 liter tuinkruidenbouillon (van tablet) of groente bouillon (van tablet)
100 ml slagroom
100 g Noordzeegarnalen
paar takjes bieslook
Benodigdheden
staafmixer, fijne zeef, amuse glaasjesBereidingswijze
Snijd de stelen met het blad van de koolrabi en schil de knol eventueel. Snijd de koolrabi in blokjes en breng met de bouillon aan de kook. Kook de koolrabi zachtjes in 15-20 min. gaar. Neem de pan van het vuur, pureer de koolrabi en schenk de soep door een fijne zeef. Voeg de slagroom toe en breng de soep goed op smaak met zout en versgemalen peper. Laat de soep afkoelen tot kamertemperatuur en zet h`m daarna minstens 2 uur, liever nog een dag, in de koelkast om door en door koud te worden. Schenk de soep in mooie likeur- of wijnglazen en bestrooi met de bieslook en de Noordzeegarnalen.
Bron
Delicious
Serveertip
In mooie likeur- of wijnglazen
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties