Spicy beef sushi
- Japans, Voorgerecht
- 20-30 min.
Ingrediënten
Japanse rijst145 kcal pp
• 300 g Japanse sushirijst
• 1 el geroosterde sesamzaadjes
• 1 tl zeezout
• 1 el fijngesnipperde nori (zeewier)
• 2 fijngesnipperde lenteuitjes
Rijst volgens gebruiksaanwijzing koken en mengen met sesamzaadjes, zeezout, nori en lenteui.
Lekker met gestoomde broccoli.
Voor spicy beef
• 200 gram biefstuk
• 2 lenteuitjes, het groen fijngesneden
• 1 el halvanaisedruppeltje sesamolie
• 1 tl sambal
• zout, peper
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 2911,44 kcal |
Koolhydraten | 563,58 g |
Eiwitten | 106,81 g |
Vetten | 20,29 g |
Bereidingswijze
Voor de rijst
• 200 g gekookte, afgekoelde sushirijst
• scheutje (rijst)azijn
• 2 velletjes nori (zeewier)
• 1 bakje daikon- of tuinkers
Biefstuk met de overige ingrediënten voor de spicy mix mengen, direct afdekken en in koelkast plaatsen. Rijst mengen met de (rijst)azijn. Norivellen op werkvlak leggen en hierover de rijst uitspreiden. De spicy beef mix in een reep onderaan het vel nori met rijst leggen en hierover de daikon- of tuinkers verdelen. Het geheel oprollen, eventueel kort in plasticfolie wikkelen en even in de koelkast terugplaatsen en voor het serveren in plakjes snijden.
Een leuke variant op deze roll is warme sushi uit de oven.
Gebruik hiervoor nori en rijst als basis en beleg de rol bijvoorbeeld met surimi en avocado en verdeelt hierover dunne plakjes zalm. Oprollen en kort in de oven plaatsen zodat de zalm gaar wordt. Rollen in schuine stukken snijden, rechtop zetten en met teryakisaus overgieten. Lekker met salade
Bron
kookprogramma