Gemengde tapasschotel

  • Spaans, Borrelhapje
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 11-07-2011

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 eetlepel Spaanse olijfolie extra vergine
2 tenen knoflook geperst
1 theelepel gedroogde dragon of oregano
150 gram Spaanse olijven naturel
chilipeper versgemalen
100 gram chorizo
100 gram serranoham
1 fuetworst in plakjes
150 gram machego in puntjes
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Meng in een tapasschaaltje de olijfolie met de knoflook en de dragon. Schep er de olijven door. Breng op smaak met de versgemalen chilipeper. Laat de olijven minimaal 1 uur op kamertemperatuur marineren.

Verdeel de chorizo met de serranoham, de fuet en de manchego over een tapasschaal of groot bord. Zet er de olijven bij.

Tip: Artisjokharten uit blik kunnen net als olijven heerlijk gemarineerd worden in olijfolie met knoflook, kruiden en chilipeper

Bron

Servet Xenos

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten