Zeebaars met voorjaarsgroenten

  • Frans, Voorgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 10-07-2011
  • Zeebaars met voorjaarsgroenten

    Zeebaars met voorjaarsgroenten

    Zeebaars met voorjaarsgroenten

Sjiek en heerlijk in al zijn eenvoud.

Heel gemakkelijk te maken en ook goed voor te bereiden, zodat je niet lang in de keuken hoeft te staan als je gasten hebt.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
4 groene asperges
8 bospeentjes
1 courgette, in stukjes, zaadlijsten eruit
300 gr. zeebaarsfilet, zonder huid, in stukken
peper en zout
2 el. olijfolie
2 el. citroensap
1 el. witte wijnazijn
handvol kruiden en sla (bijv. kervel, veldsla, dille, rucola, of wat frissere tuinkruiden)
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Meng de zeebaars met peper en zout, een 1/2 el. olijfolie en 2 el. citroensap.
Laat 20-25 minuten marineren.

Bereidingswijze

Blancheer de groenten in water met zout tot ze beetgaar zijn: de asperges en bospeen ongeveer 4 minuten, de courgette 1 minuut. Haal uit het water en snijd de asperges ieder in 4 stukken en de bospeentjes in 2 (of zorg dat de stukken ongeveer even groot zijn, net als de courgette).

Hak de zeebaars fijn (als een soort tartaar) en schep wat in het midden van elk bord.

Meng de kruiden en de sla tot een salade.

Maak een dressing van de azijn en de rest van de olijfolie. Maak er de voorjaarsgroenten en de kruidensla apart mee aan.

Leg een toefje van de salade op de zeebaars en dresseer de groenten er omheen. Mooi is als je er een soort `zonnetje` van maakt.

Druppel eventueel nog wat goede olijfolie over het geheel.

Bron

Perswijn

Serveertip

Wijntip:
Cefallichio, Ponte della Lama rosato 2009, Puglia.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten