1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Oliebollen
  5. Oliebollen 25 stuks

Oliebollen 25 stuks

  • Nederlands, Banket
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 09-07-2011

Ingrediënten 12 personen


* 5 dl melk
* 25 gr verse gist
* 1 theel suiker
* 500 gr bloem
* naar smaak zout
* 150 gr rozijnen
* 1 appel
* 3 eidooiers
* olie om in te bakken
* poedersuiker om te garneren



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verwarm een deel van de melk en verbrokkel hierboven de verse gist. Los er de suiker in op. Laat dit mengsel staan tot zich belletjes op het oppervlak vormen. Zeef de bloem en meng deze met het zout. Maak een kuiltje in het midden. Was en week de rozijnen in lauw water. Maak een dik beslag van de bloem, de gist, de melk en de dooiers. Meng goed en laat even staan.
Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd in blokjes. Laat de rozijnen uitlekken en dep ze droog. Meng de appel met rozijnen door het beslag en laat dit 1 uur rijzen op een warme tochtvrije plek. Verwarm de olie (ongeveer175) Doop telkens 2 eetlepels in de hete olie (een ijsbolletjestang kan ook) en schep hiermee mooie oliebollen uit het beslag, laat ze in de olie glijden 3-4 per keer en bak ze in circa 5 min gaar ( 3 min aan de ene kant, 2 aan de andere) Prik er eventueel even in om te zien of ze gaar zijn.


Serveertip

Laat de oliebollen uitlekken en bestuif ze met poedersuiker

Bron

Janny



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Krientjes


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Krientjes
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top