groente curry

  • Indiaas, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 09-07-2011
  • groente curry

    Groente curry

    Groente curry

Nu we toch in de Pakistaans/Indiase hoek zitten hier een vegatarisch gerechtje wat je ook als bijgerecht kan opdienen

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
-1 groene paprika
-6 peentjes
-1 aubergine
-1 koolrabi
-4 middelgrote (zoete) aardappelen
-125 gram champignons
-125 gram spercieboontjes
-400 gram gepelde tomaten in blokjes
-1 grote ui
-2 tenen knoflook
-3 spaanse pepers
-stuk verse gember (2 duimen dik)
-2 theelepels gemalen koriander
-1 eetlepel paprikapoeder
-2 theelepels kerriepoeder (liefst Garam Masala, Hindoestaanse kerrie)
-1 groentebouillonblokje
-1/4 blok santen
-1,5 eetlepel maizena
-olie

Boodschappen bestellen
Benodigdheden
pan en koekenpan

Voorbereiding

Was de paprika en snij in middelgrote stukken
Was en snij de peentjes in schijven
Was en halveer de spercieboontjes
Was de aubergine, verwijder de groen top en snij in grove dobbelstenen
Schil de koorabi en snij als patates frites
Was de aardappelen met schil en snij als de koorabi
Blancheer de tomaten even in heet water, verwijder het vel en snij ze in blokjes
Snij de champignons in schijven
Pel de ui en snij in grove stukken
Pel en pers de knoflook
Hak de spaanse pepers fijn
Schil de gember en hak fijn
Was de koriander, droog en snij middelfijn

Bereidingswijze

Doe ongeveer 6 eetlepels olie in de pan, fruit hierin de ui, knoflook, koolrabi , spercieboontjes en aardappelen. Laat even fruiten gedurende 3 minuten.
Voeg de pepers, de gember, het paprikapoeder, de kerriepoeder en het korianderpoeder toe, het verkruimelde bouillonblokje én 4 deciliter water.
Laat dit alles ongeveer 30 minuten zachtjes koken.
Laat ondertussen het blok santen smelten in een pannetje gevuld met 1,5 dl zacht kokend water.
Maak een papje van 1,5 eetlepel maizena en een beetje water. Voeg dat toe aan de santen als die is opgelost. Roer even door.
Voeg na 30 minuten de wortelen en de champignons toe en laat alles nog even pruttelen. Voeg dan de opgeloste santen toe, roer alles goed door en breng eventueel op smaak met wat zout.
Garneer met de verse gesneden koriander

Serveertip

Notities
Hier en daar moeten groenten nog wat knapperig zijn, daarom worden de peentjes als laatste toegevoegd. Serveer met Basmatirijst.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

rdanklof avatar
rdanklof 23-10-2013

was niet zo`n groot succes bij mij haha. de zoete aardappelen moeten er al redelijk snel in, en aan het einde waren er geen meer van over :( werd een prutje, jammer! Maar misschien pakt een tweede poging beter uit.

Francesca3 avatar
Francesca3 10-09-2011

Oh, trouwens, lijkt me best lekker, ga ik vast een keer proberen, bedankt!

Francesca3 avatar
Francesca3 10-09-2011

Geef alsjeblieft aan dat dit een vegetarisch recept is, het is zo moeilijk te vinden in de 3450 indiase recepten, als je op zoek bent naar vegetarische recepten.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten