Wilde tuinkruiden pesto
- Nederlands, Bijgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op 09-07-2011
Heerlijke tuin pesto van eigen erf
Ingrediënten 6 personen
De verhoudingen van het verzamelen zijn gemiddeld een derde.⅓ Zevenblad
⅓ Brandneteltoppen
⅓ Of postelein-smeerwortel-daslook-waterkers-raket- naar het seizoen
Benodigdheden
Schaar, eventueel handschoenenVoorbereiding
15 minuten
Bereidingswijze
Bereiding:
Was de kruiden en dep deze goed droog met een schone theedoek
Verwijder eventueel de gele blaadjes en taaie steeltjes.
Plet knoflook fijn en snipper deze.
Maal of vijzel alle ingrediënten fijn.
Voeg olijfolie naar eigen inzicht toe het geheel moet de structuur hebben van dikke yochurt.
Hak de pijnboompitten en rasp de kaas. Maak de Pesto op smaak af….met door het toevoegen van vers gemalen peper en zeezout.
Vul de Pesto af in schone potten en maak de randen van de potten goed schoon.
Bewaar de Pesto in de koelkast. En schep er wat uit met een schone lepel.
De Pesto kan ook de pasteuriseert ( geweckt) worden, en is zo maanden houdbaar.
Serveertip
Vul de Pesto af in schone potten en maak de randen van de potten goed schoon.
Bewaar de Pesto in de koelkast. En schep er wat uit met een schone lepel.
De Pesto kan ook de pasteuriseert ( geweckt) worden, en is zo maanden houdbaar.
Zet in een ruime pan gevuld met een bodem lauw water de gevulde Pesto potjes.
Vul het water nivo aan tot een vingerdikte onder de rand van de Pesto potjes.
Breng het water in de pan aan de kook en als alles na 5 minuten borrelt, het vuur onder de pan temperen en nog 30 minuten zachtjes laten doorkoken.
De Pesto in de potjes zal iets verkleuren, maar is zo jaren houdbaar.
Na het koken de potjes voorzichtig uit de pan halen en laten afkoelen op een plank of doek zodat de potjes niet knappen op het koude aanrecht.
Een theelepel Pesto is ook heerlijk bij een soep of salade.
De Pesto kan in plaats van het wecken ook heel goed worden ingevroren.
Zet de wilde tuin Pesto in een plastic ijsblokjes bakje, zo kan er gedoseerd Pesto uit de vriezer worden genomen.
Veel inmaak plezier
• Kijk ook naar onze inmaak dagen op onze site zie www.volkskeuken.nl
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties