Zomers gevuld brood

  • Nederlands, Lunch/Brunch
  • 20-30 min.
  • Zomers gevuld brood

    Zomers gevuld brood

    Zomers gevuld brood

Dit brood is ook leuk om mee te nemen op een picknick. Of om te serveren als bijgerecht bij de barbecue.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 ongesneden ovenbrood tarwe of volkoren
150 g roomkaas
200 g gerookte kipfilet in plakjes
4 trostomaten in plakjes
1 bol mozzarella in plakjes
3 el basilicum in reepjes
1 rode ui gesnipperd
3-4 geroosterde rode of gele paprika`s (pot 465 g) in reepjes
zout en peper
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
tapasprikkers en huishoudfolie

Voorbereiding

Snijd over de hele lengte de bovenkant van het brood (op ongeveer 4/5 van de hoogte). Hol het brood tot op 2 cm van de korst uit.
Bestrijk de bodem van het brood met de roomkaas. Verdeel er de kipfilet, tomaat, mozzarella, ui, basilicum en paprika op. Bestrooi elke laag met zout en peper naar smaak en druk de lagen licht aan.

Bereidingswijze

Leg de bovenkant op het brood. Wikkel het brood strak in huishoudhoudfolie. Leg het brood minstens 30 minuten in de koelkast.
Snijd het brood in dikke plakken. Steek de plakken vast met een prikker; steek er eventueel een olijf, stukje (zongedroogde) tomaat of takje basilicum bij.

Bron

jumbo

Serveertip

Dit brood is ook leuk om mee te nemen op een picknick. Of om te serveren als bijgerecht bij de barbecue

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

planco avatar
planco

Doorsturen

Home Recepten