
1 ongesneden ovenbrood tarwe of volkoren
150 g roomkaas
200 g gerookte kipfilet in plakjes
4 trostomaten in plakjes
1 bol mozzarella in plakjes
3 el basilicum in reepjes
1 rode ui gesnipperd
3-4 geroosterde rode of gele paprika`s (pot 465 g) in reepjes
zout en peper
Tapasprikkers en huishoudfolie
Dit brood is ook leuk om mee te nemen op een picknick. Of om te serveren als bijgerecht bij de barbecue.
Snijd over de hele lengte de bovenkant van het brood (op ongeveer 4/5 van de hoogte). Hol het brood tot op 2 cm van de korst uit.
Bestrijk de bodem van het brood met de roomkaas. Verdeel er de kipfilet, tomaat, mozzarella, ui, basilicum en paprika op. Bestrooi elke laag met zout en peper naar smaak en druk de lagen licht aan.
Leg de bovenkant op het brood. Wikkel het brood strak in huishoudhoudfolie. Leg het brood minstens 30 minuten in de koelkast.
Snijd het brood in dikke plakken. Steek de plakken vast met een prikker; steek er eventueel een olijf, stukje (zongedroogde) tomaat of takje basilicum bij.
Dit brood is ook leuk om mee te nemen op een picknick. Of om te serveren als bijgerecht bij de barbecue
Jumbo
looneyleony 21-03-2012
Deze neem ik mee, bedankt!
planco 16-03-2012
Ook heel lekker
Joyce1956 16-08-2011
Hoi Dirk
Dit leek mij een lekker recept dus ik heb het recept bij mijn favorieten gezet. Bedankt.
Groetjes Joyce
riawes 12-08-2011
Hallo Dirk
Lekker recept dus meegenomen
Groetjes Ria
naus_marijke 18-07-2011
Hoi Dirk, Dit recept bij mijn favorieten gezet,dit is ook makkelijk voor een zaterdag met de een of andere maaltijdsoep erbij.
Groetjes,
Marijke