Ravigotesaus

  • Vis, Saus/dressing
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 08-07-2011
  • Ravigotesaus

    Ravigotesaus

    Ravigotesaus

Overheerlijke Ravigotesaus maar dan anders !

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1/4 l mayo-1 el Verse Peterselie-1 el verse bieslook- 1 el Dragon-1 1/2 el kervel- 1 sjalot of ui-1 teentje knoflook-1 el witte Port-1/2 el gembersap of siroop/ alternatief djahé ( gemberpoeder 1 theelepel ) 1/2 augurk en als laatste ee scheutje franse cognac ( voorzichtig naar smaak )
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Middelgrote kom, eet/theelepels, evt pollepel/garde, scherp(aardappel)snijmesje, snijplank, knoflookpers, schaar en koffiekop.

Bereidingswijze

Snijdt de ui/sjalot, knoflook ( of pers de knoflook ) zeer fijn, knip de bieslook/kervel/peterselie klein met een schaar in de koffiekop of gebruik gevriesdroogde ingredienten. ( laat wel iets langer trekken voor de smaak.) zet de andere ingredienten afgemeten klaar.
Doe de mayonaise in de kom en voeg alles ( behalve de port en de cognac toe ), goed roeren met lepel of garde en als laatste de port en cognac naar smaak toevoegen. Even laten staan om de smaak goed in de saus te laten trekken. ( goed bewaren in de koelkast ( max. 2 weken )

Bron

op basis van een basisrecept van het restaurant waar ik heb gewerkt.

Serveertip

Heerlijk met gebakken schol, heekfilet, lekkerbekjes en kibbeling als saus naast de vis.
*TIP* doe er een klein stukje appel bij( granny smith ).

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten