Tapas: Gamba`s in kruidenolie
- Spaans, Borrelhapje
- 20-30 min.
- Geplaatst op 07-07-2011
Gamba`s in een kruidenmarinade die als onderdeel van een plateau vol tapas gegeten kunnen worden
Ingrediënten 10 personen
20 grote ongepelde gamba`s4 tenen knoflook
4 takjes verse koriander
4 takjes verse basilicum
1 takje rozemarijn
1 limoen
3 DL Olijfolie
zout en peper
Benodigdheden
mengkomgrote bakpan
koksmes
Voorbereiding
snijd de gamba`s over het staartstuk in, door het pantsertje heen, maar laat het pantsertje wel aan de gamba zitten.
haal alle blaadjes van de kruidentakjes
pers de limoen uit
Bereidingswijze
hak alle kruiden met een koksmes en meng met de limoen en de olie.
meng de gamba`s door de olie en laat minimaal 20 minuten marineren (4 tot 5 uur is optimaal)
verhit een klein beetje olie in de pan
haal de gamba`s uit de kruidenolie en bak ze in de hete pan
net voordat de gamba`s klaar zijn voeg je de kruidenolie toe en laat het nog +/- 1 minuut in de pan warm worden
Serveertip
Serveer in een schaal op een plateau vol met andere tapas
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties