Tapas: Gamba`s in kruidenolie

  • Spaans, Borrelhapje
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 07-07-2011
  • Tapas: Gamba`s in kruidenolie

    Tapas: Gamba`s in kruidenolie

    Tapas: Gamba`s in kruidenolie

Gamba`s in een kruidenmarinade die als onderdeel van een plateau vol tapas gegeten kunnen worden

Deel dit recept

Ingrediënten 10 personen
20 grote ongepelde gamba`s

4 tenen knoflook
4 takjes verse koriander
4 takjes verse basilicum
1 takje rozemarijn
1 limoen
3 DL Olijfolie
zout en peper
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
mengkom
grote bakpan
koksmes

Voorbereiding

snijd de gamba`s over het staartstuk in, door het pantsertje heen, maar laat het pantsertje wel aan de gamba zitten.

haal alle blaadjes van de kruidentakjes

pers de limoen uit

Bereidingswijze

hak alle kruiden met een koksmes en meng met de limoen en de olie.

meng de gamba`s door de olie en laat minimaal 20 minuten marineren (4 tot 5 uur is optimaal)

verhit een klein beetje olie in de pan

haal de gamba`s uit de kruidenolie en bak ze in de hete pan

net voordat de gamba`s klaar zijn voeg je de kruidenolie toe en laat het nog +/- 1 minuut in de pan warm worden

Serveertip

Serveer in een schaal op een plateau vol met andere tapas

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten