Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Spaanse keuken
  4. Tapas: Gamba`s in kruidenolie

Tapas: Gamba`s in kruidenolie

Door: Peppieiskokkie

  • Spaans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 08-07-2011

Ingrediënten 10 personen


20 grote ongepelde gamba`s

4 tenen knoflook
4 takjes verse koriander
4 takjes verse basilicum
1 takje rozemarijn
1 limoen
3 DL Olijfolie
zout en peper


Verder heb je nodig


Mengkom
grote bakpan
koksmes


Gamba`s in een kruidenmarinade die als onderdeel van een plateau vol tapas gegeten kunnen worden

Ontdek meer:

Voorbereiding

Snijd de gamba`s over het staartstuk in, door het pantsertje heen, maar laat het pantsertje wel aan de gamba zitten.

haal alle blaadjes van de kruidentakjes

pers de limoen uit

Bereidingswijze

Hak alle kruiden met een koksmes en meng met de limoen en de olie.

meng de gamba`s door de olie en laat minimaal 20 minuten marineren (4 tot 5 uur is optimaal)

verhit een klein beetje olie in de pan

haal de gamba`s uit de kruidenolie en bak ze in de hete pan

net voordat de gamba`s klaar zijn voeg je de kruidenolie toe en laat het nog +/- 1 minuut in de pan warm worden

Serveertip

Serveer in een schaal op een plateau vol met andere tapas



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Peppieiskokkie
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top