1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Zeebaars met krokante pancetta en zoete aardappelpuree (Jami

Zeebaars met krokante pancetta en zoete aardappelpuree (Jami

  • , Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 07-07-2011

Ingrediënten 4 personen


700 g zoete aardappelen
2 limoenen
klein bosje verse koriander
8 dunne plakjes pancetta
1 theelepel venkelzaad
2 eetlepels mangochutney
sojasaus


Verder heb je nodig


Magnetronbestendig schaaltje
Keukenfolie
Vijzel


Zeebaars met krokante pancetta en zoete aardappelpuree (Jami
Zeebaars met krokante pancetta en zoete aardappelpuree (Jami
Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

De zoete aardappelen wassen, en er met een mes wat gaatjes in prikken, en in een magnetronbestendig schaaltje leggen.
Een limoen doormidden snijden en bij de aardappels leggen.
afdekken met keukenfolie

Bereidingswijze

Doe de aardappels ongeveer 12 min afgedekt met folie in de magnetron.
Leg de plakjes pancetta met een scheutje olijfolie in de koekenpan en wacht tot ze goudbruin zijn.
Schep de plakjes pancetta op een bord, maar laat het vet in de pan zitten.
Leg de stukken vis op het vel in de pan.
Druk de filets een paar seconden plat in de pan en strooi er een beetje zout overheen.
Stamp het venkelzaad fijn in een vijzel en strooi dit er ook overheen.
Rasp er citroenschil overheen.
Snijd de citroen vervolgens in kwartjes en leg die even aan de kant.
Hak de koriander op een houten snijplank fijn,maar houd een paar blaadjes apart om als garnering te gebruiken.
doe er de mangochutney,sojasaus het sap van een halve limoen en de rode peper erdoorheen.
Mix alles door elkaar heen.
Controleer de vis, hij is goed als het vel heel krokant is.
Haal de aardappel uit de magnetron en controleer of ze goed gaar zijn.
Pers het sap uit de hete limoenen en gooi het uitgeknepen stuk weg.
kieper de aardappelen bij het mangochutneymengsel, en hak alles door elkaar.
Haal de vis van het vuur en keer de filets om,zodat de kant zonder vel ook langzaam gaat word.
Leg de plakjes pancetta terug om ze op te warmen.
Serveer de filets en de pancetta op de puree.
Serveer er de partjes citroen bij en strooi de overgeblven blaadjes koriander overheen ter garnering.

Bron

Jamie in 30 minuten



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Kimbaaa21


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Kimbaaa21
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top