Minestronesoep met pasta & pesto

  • Italiaans, Soep
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 07-07-2011

lekkere gevulde italiaanse soep die ook s`zomers heerljk is.

Deel dit recept

Ingrediënten 8 personen
2 kilo tomaten (tros)
1 handvol pasta (schelpjes ofzo)
125 gram pancetta (of magere spekjes)
2 uien, fijngesnipperd
1 courgette, blokjes
6 bospeentjes kleingesneden
3 stengel bleekselderij kleingesneden
3 teentjes knoflook, fijngehakt
100 gram erwten, diepvries
1 potje witte bonen
1kleinste blikje maïs
2 blokjes groentebouillon (opgelost in ½ ltr heet water)
1 laurierblaadje of ¼ tl poeder
1 el Italiaanse kruiden gedroogd (oregano, basilicum, rozemarijn)
2 el pesto
zout en versgemalen zwarte peper
versgeraspte Parmezaanse kaas ter garnering
3 el olijfolie
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
blender

Voorbereiding

snij eerst alle groente klein.

Bereidingswijze

Kook de tomaten en ontvel ze, doe ze dan in de blender, en vervolgens in een soeppan.
Verhit de olie in een pan. Bak de pancetta zachtjes aan, voeg dan de ui toe en bak ze even mee. Voeg wortel, bleekselderij en knoflook toe en bak ze ca. 5 minuten. laat het mengsel nog 2-3 minuten sudderen.
Schenk de bouillon erbij. Roer goed. Doe dit bij de gepureerde tomaten. Voeg de kruiden toe en wat zout en peper. Breng de soep aan de kook en laat hem 10-12 minuten zachtjes pruttelen.
Roer de verse erwtjes en de courgette erdoor. Laat de soep nog 5 minuten pruttelen. Laat de soep afgedekt 5-8 minuten koken.
Haal het deksel van de pan en voeg de bonen en de maïs toe. Roer goed. Laat de soep 10 minuten koken en roer de pesto erdoor. Laat de soep nog 5 minuten koken. Laat de soep een paar minuten afkoelen en serveer hem. Lekker met geraspte Parmezaanse kaas.

Serveertip

Lekker met verse stokbrood of ciabatta.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten