Simpele indiase curry puff

  • Indiaas,
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 07-07-2011
  • Simpele indiase curry puff

    Simpele indiase curry puff

    Simpele indiase curry puff

De perfecte manier om van een restje curry iets lekkers en toch net wat anders te maken. De curry eerst maken kan natuurlijk ook. Dit pasteitje stelt niks voor om te maken, maar is echt wel lekker! Wij gebruikten een pittige kashmiri murgh met kip, aubergine, cashewnoten en rozijnen maar je kunt natuurlijk allerlei soorten curry gebruiken.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
*curry naar keuze
*per persoon 2 velletjes deeg voor hartige taart
*beetje ei, losgeklopt
*komijnzaadjes
*bloem om te bestijven
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Laat het deeg ontdooien. Verwarm de oven voor op 200 graden. Verwarm de curry, als die erg dun was iets laten inkoken.

Bereidingswijze

Maak een vel deeg een klein beetje vochtig en leg er een tweede vel op. Rol uit tot je een lap krijgt die anderhalf keer (maar niet meer dan 2 keer) zo groot is als het originele vel. Er mogen geen gaten in zitten.

Bestrijk de randen van het vel met wat ei of wat water, zodat ze plakken. Leg een flinke lepel curry aan 1 zijde van het deeg, maar houdt zeker anderhalve cm van de zijkanten vrij. Klap de andere helft van het deeg eroverheen en druk stevig aan. Snijd de vierkante hoeken wat af. Klap het randje om en druk opnieuw goed aan.

Bestrijk met ei en bestrooi met komijnzaadjes. Bak ongeveer 20 minuten in de oven, tot het deeg gaar en mooi bruin is.

Serveertip

Lekker met wat salade en zoete mangochutney.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten