Rundvlees-champignonstroganoff

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 07-07-2011

Deze stoganoff van mager rundvlees is eiwitrijk en koolhydraatarm. Deze combi is licht verteerbaar en lekker voedzaam. Het zorgt meteen voor een royale portie B-vitamines, ijzer en zink. Nog slank ook!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
500 gram magere runderroerbakreepjes of plakjes
1 theelepel mild paprikapoeder
1 eetlepel olijfolie
1 ui in dunne ringen
250 gram kleine champignons gehalveerd
250 ml runderbouillion
1 eetlepel worcestersaus
180 gram zure rool (light)
200 gram sperziebonen
2 eetlepels gehakte bieslook
evt. 4 sneden volkorentoast voor erbij
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
mengkom
koekenpan/wokpan

Bereidingswijze

Doe het rundvlees in een kom en schep het paprikapoeder en wat zout en peper erdoor. Verhit de olie in een grote koekenpan / wokpan op middelhoog vuur en bak het vlees in delen in 2-3 minuten. Neem uit de pan en zet appart. Draai het vuur lager, voe de uit toe en roerbak 5 minuten tot de ui zacht en lichtbruin is. Draai het vuur hoog, voeg de champignons toe en roerbak 2 minuten of tot de paddenstoelen lichtbruin zijn. Voeg de bouillon en worcestersaus toe en breng aan de kook. Laat op laag vuur circa 5 minuten zachtjes koken tot de saus licht is ingekookt. Roer de zure room erdoor. Doe het vlees met alle vleessappen terug in de pan en laat nog 1-2 minuten koken tot de saus is ingedikt. Stoom intussen de sperziebonen beetgaar. Verdeel de stroganoff en bonen over 4 diepe borden, bestrooi met bieslook en serveer evt. met volkorentoast

Bron

delicious

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten