Aardappelbootjes. (Met ham, kaas, aardappel)

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 10-20 min.
  • Aardappelbootjes. (Met ham, kaas, aardappel)

    Aardappelbootjes. (Met ham, kaas, aardappel)

    Aardappelbootjes. (Met ham, kaas, aardappel)

  • Aardappelbootjes. (Met ham, kaas, aardappel)

    Aardappelbootjes. (Met ham, kaas, aardappel)

    Aardappelbootjes. (Met ham, kaas, aardappel)

  • Aardappelbootjes. (Met ham, kaas, aardappel)

    Aardappelbootjes. (Met ham, kaas, aardappel)

    Aardappelbootjes. (Met ham, kaas, aardappel)

  • Aardappelbootjes. (Met ham, kaas, aardappel)

    Aardappelbootjes. (Met ham, kaas, aardappel)

    Aardappelbootjes. (Met ham, kaas, aardappel)

  • Aardappelbootjes. (Met ham, kaas, aardappel)

    Aardappelbootjes. (Met ham, kaas, aardappel)

    Aardappelbootjes. (Met ham, kaas, aardappel)

  • Aardappelbootjes. (Met ham, kaas, aardappel)

    Aardappelbootjes. (Met ham, kaas, aardappel)

    Aardappelbootjes. (Met ham, kaas, aardappel)

  • Aardappelbootjes. (Met ham, kaas, aardappel)

    Aardappelbootjes. (Met ham, kaas, aardappel)

    Aardappelbootjes. (Met ham, kaas, aardappel)

Een niet al te moeilijke en snel gerecht. 1 aardappel per persoon, dat zijn 2 bootjes. Zelf kunt u kiezen of u meer wilt. Smakelijk!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
~4 grote aardappelen (± 250 gr. per stuk)
~50 gr. boter
~zout en zwarte peper
~120 gr. ham (kleine reepjes)
~120 gr. belegen kaas (geraspt)
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
~vork
~bakplaat
~eetlepel
~mengkom
~scherp mes
~snijplank
~rasp

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 200ºC.

Bereidingswijze

1. Maak de aardappelen schoon en droog ze af. Prik ze in met een vork en leg ze op de bakplaat.

2. Leg de aardappelen 60-75 minuten in de oven tot ze zacht vanbinnen zijn en krokant aan de buitenkant. Haal ze uit de oven.

3. Snijd de aardappelen doormidden en schep het zachte binnenste er met een lepel uit. Doe dat `kruim` in een kom en zorg dat de schil van de aardappel heel blijft!

4.prak het `kruim` met een vork. Voeg de boter toe en zoet en peper op smaak.

5. Zet de uitgeholde aardappelbootjes op de bakplaat en vul ze met de kleine stukjes ham. Schep het kruim er op.

6. Strooi er de geraspte kaas overheen.(mag best veel, kiest u zelf maar.) Zet ze dan nog eens 15 min. in de oven tot de kaas goudbruin is.

Bron

kookboek; leren koken.

Serveertip

Lekker met een frisse salade.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Jannietjek1 avatar
Jannietjek1

Doorsturen

Home Recepten