Luchtige spinazieomelet met gegrilde tomaatjes
- Vegetarisch, Hoofdgerecht
- 30-60 min.
Ingrediënten 4 personen
500 gram middelgrote trostomaten gehalveerd1 eetlepel oregano
4-5 eetlepels olijfolie
2 tenen knoflook, geperst
600 gram verse spinazie
6 eieren
20 gram boter
1 bol (buffel)mozzarella, uitgelekt, in plakjes
Benodigdheden
oven
ovenschaal
wok
kom voor eiwitten
koekenpan
voorverwarmde schaal voor omelet
Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden. Schaal voorverwarmen voor omelet
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 graden. Leg de tomaatjes met het snijvlak naar boven in een ingevetten ovenschaal. Bestrooi met zout, peper en oregano, bedruppel met olijfolie en bak ze 30 minuten in de oven.
Verhit in een bok heel heet voor. Voeg 2 eetlepels olie en de knoflook toe. Voeg na 5 tellen de spinazie toe en roerbak 3-4 minuten tot het is geslonken. Breng op smaak met zout en peper, neem de spinazie uit de wok en laat uitlekken.
Scheid van 2 eieren de dooiers van het eiwit. Klop in een schone kom de eiwitten met een snuf zout stijf. Klop in een andere kom de overige eieren met de 2 dooiers en zout en peper even los (klop niet te lang!). Schep in delen het eimengsel door het eiwit. Verhit de helf van de boter in een koekenpan op hoog vuur en voeg de helft van het omletmengsel toe. Bak hiervan op hoog vuur in ± 2 minuten als volgt een omelet: til de omelet steeds op, drai de pan scheef en laat ongestold ei onder de omelet lopen. Laat de omelet op een voorverwarmde schaal glijden. Schep de helft van de spinazie erop, klap dubbel en houd warm. Bak zo nog een omelet. verdeel de mozzarellaplakjes over de hete omeletten en maal er nog wat zout en peper over. Halveer elke omelet en serveer met de tomaatjes.
Bron
delicious
Serveertip
Lekker met warm ciabattabrood
bereiden ± 20 minuten
oven ± 30 minuten