Melanzane alla parmigiana

  • Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 06-07-2011
  • Melanzane alla parmigiana

    Melanzane alla parmigiana

    Melanzane alla parmigiana

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
* 4 aubergines
* 190 ml olijfolie
* 1 ui, gesnipperd
* 3 tenen knoflook, fijngesneden
* 2 blikken gepelde tomaten (a 400 g)
* 2 tl suiker
* 100 g Parmezaanse kaas, geraspt
* 2 zakjes mozzarella (kaas, a 125 g), in plakken
* 1 bakje basilicum (15 g), alleen de blaadjes
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Ovenschaal

Bereidingswijze

Snijd de aubergines in de lengte in plakken van 1/2 cm. Bestrooi de plakken aan beide kanten royaal met zout en laat ze in een vergiet 20 min. uitlekken. Verhit ondertussen 3 el olie en fruit de ui en de knoflook 2 min. Voeg de tomaat toe en roer deze met een houten lepel in kleine stukjes. Breng op smaak met de suiker, peper en zout. Laat 15 min. zachtjes koken. Spoel de aubergine af en dep droog met keukenpapier.

Verwarm ondertussen de oven voor op 180 °C. Verhit de rest van de olie in een hapjespan. Bak de aubergine in delen telkens in ca. 4 min. goudbruin. Keer halverwege. Laat uitlekken op keukenpapier.

Leg een laag aubergine in de ovenschaal en schep er een laag tomatensaus op. Bestrooi met wat Parmezaanse kaas en leg er een paar plakken mozzarella op. Scheur wat blaadjes basilicum in stukken en strooi erover. Herhaal tot alles op is. Bak 30 min. in de oven.

Bron

Allerhande

Serveertip

Serveer met ciabattabrood.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten