Rabarbertaart van Jeroen Meus

  • Banket
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 06-07-2011

Lekker, rabarber. Dit receptje van Jeroen Meus (uit zijn programma Dagelijkse Kost) is nog eens simpel ook.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
    het kruimeldeeg:

    * 500 g bloem
    * 250 g malse boter
    * 180 g suiker
    * 2 vanillestokjes
    * 3 eieren
    * zout

    de taartbodem:

    * malse boter
    * bloem

    de taart:

    * 1 kg rabarberstelen
    * 200 g suiker
    * 80 g Petit Beurrekoekjes
    * 1 eetlepel bloem
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 1300,54 kcal
Koolhydraten 207,32 g
Eiwitten 25,17 g
Vetten 37,04 g
Benodigdheden
Taartvorm van 23 cm, deegroller

Bereidingswijze

het kruimeldeeg:


    * We beginnen met het kruimeldeeg. Je kan kiezen voor 400 g kant-en-klaar deeg per vier personen, maar waarom zou je niet zelf vers deeg maken?

    * Doe de boter samen met de suiker en het zout in de mengkom van de keukenrobot. Start de keukenrobot op een matige snelheid.

    * Haal de zaadjes uit de vanillestokjes en doe ze erbij.

    * Doe er een volledig ei bij en twee eierdooiers per drie gebruikte eieren.

    * Meng verder tot een homogene massa.

    * Doe de helft van de bloem erbij.

    * Kneed even verder op medium snelheid en doe het tweede deel van de bloem erbij.

    * Verhoog nu systematisch de snelheid van de keukenrobot. Meng verder tot het deeg begint te `bollen`.

    * Haal het deeg uit de keukenrobot en kneed even met de handen.

    * Laat het deeg vóór gebruik een uur in de koelkast rusten. Je hebt 400 g per 4 personen nodig voor deze taart; de rest kan je invriezen voor later.

    de taartbodem:

    * Haal de boter op tijd uit de koelkast, zodat ze op kamertemperatuur komt en mals wordt.

    * Neem een kleine pot of een pannetje en smelt daarin een klontje boter op een zacht vuur. Die boter heb je nodig om de taartvorm in te vetten.

    * Strooi wat bloem op het werkvlak en neem er de deegroller bij. Rol het deeg uit tot een grote dunne lap.

    * Strijk de taartbodem in met de gesmolten boter en bepoeder de vorm met een beetje bloem. Zo zal je de taart na het bakken gemakkelijk kunnen losmaken.

    * Bedek de taartbodem met de lap deeg. Druk het deeg stevig aan in de randjes. Snij of druk de overlappende stukjes deeg weg.

    * Zet de taartbodem in de koelkast. Intussen kan je de rabarber voorbereiden.

    de taart:

    * Spoel de rabarberstelen en snij de taaie uiteinden eraf. Schil de stelen met je dunschiller en snij ze in stukjes van zo`n halve tot één centimeter dik.

    * Doe alle stukjes rabarber in een ruime mengschaal. Doe er de suiker bij en de bloem. Meng alles goed.

    * Verwarm de oven voor op 180°C.

    * Doe de Petit Beurrekoekjes in de mengbeker van de blender en mix ze fijn.

    * Haal de taartvorm uit de koelkast en strooi de gemalen koekjes over de bodem. Verdeel het Petit Beurrehaksel egaal.

    * Vul de taartvorm met de mengeling van blokjes rabarber, suiker en bloem en verdeel enkele klontjes boter erbovenop.

    * Bak de taart ongeveer 30 minuten op 180°C in de voorverwarmde oven.

    * Laat de taart na het bakken goed afkoelen en haal ze vervolgens uit de vorm.

Bron

http://www.een.be/programmas/dagelijkse-kost/recepten/rabarbertaart

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten