1. Home
  2. Recepten
  3. Pizza
  4. Zelfgemaakte pizza

Zelfgemaakte pizza

Door: sippiex

  •  ,
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 06-07-2011

Ingrediënten 3 personen


Voor het deeg:
- 7g gist (= 1 zakje)
- 1/2 tl zout
- 1/2 tl suiker
- 2,5 dl warm water
- 350g bloem
- 2 el olijfolie
- Bloem om te bestuiven

Saus:
- pot pastasaus naar je eigen smaal (of zelf tomatensaus maken!)

Beleg:
- 1,5 zakje geraspte mozzarella
- pakje ham, fijngesneden
- pakje salami, fijngesneden
- Half bakje champignons, heel fijn gesneden
- 1 grote ui, heel fijn gesneden
- 1 grote paprika, heel fijn gesneden
- scheutje olijfolie
- theelepeltje sambal
- 2 teentjes knoflook, uitgeperst



Ontdek meer:

Voorbereiding

Verwarm de oven als je begint met het beleggen van de pizza`s voor op 250 graden. het best kun je de grillstand mét hetelucht gebruiken.

Bereidingswijze

Het deeg:
Meng gist, zout, suiker en water in een kommetje en dek af met plastic folie. Laat 10 minuten staan op een warme plek. Het begint te schuimen.
Bloem in een kom doen, het gistmengsel erdoor roeren en kneden tot een mooi deeg, Eventueel een beetje water of bloem toevoegen. 5 minuten kneden, tot het mooi elastisch en glad is.
Deeg uitrollen tot één grote plaatpizza, 2 kleinere ronde, of kleine pizzabroodjes (er kunnen wel 8 uit het deeg)

Beleg:
Smeer een paar lepels pastasaus op de pizza(`s), bestrooi dit ruim met mozzarella. Strooi hierover de ham en salami. Meng alle gesneden groente met elkaar en strooi dit er ook over.
(het is vooral handig dat alls kleingesneden is als je kleine broodjes maakt, dan valt alles er niet af als je het uit de hand eet).

Doe een scheutje olijfolie in een kommetje en meng hier de sambal en knoflook door. Besprenkel hier de pizza`s mee.
Leg de pizza`s op bakpapier op een rooster. prik wat gaatjes in het bakpapier en schuif nog een bakplaat bekleed met aluminiumfolie onder het rooster, zodat overtollig vocht niet op je pizza(`s) blijft staan en ook geen troep maakt op de onderkant van je oven.

Serveertip

Je zou ook nog calzone`s kunnen maken door de helft van een plak deeg te beleggen en dan dubbel te vouwen. Dan moet je de randen wel goed dichtvouwen.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van sippiex
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top